Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Selçuk BAŞARAleyna KESKİN/TRABZON, (DHA)TRABZON'da, havaların da soğumasıyla birlikte balıkçı tezgahlarını dolduran hamsinin kilosu, 7,5 ile 10 lira arasında satılıyor. Balıkçılar ve vatandaşlar avlanma yoğunluğu ve sıcak hava nedeniyle hamsinin yeterince büyüyemediğini söyledi.

        Denizlerde 1 Eylül´de başlayan yeni av sezonu ile palamutta yaşanan bolluk, hem müşterileri hem de balıkçıları memnun etti. Palamut, son günlerde azalınca tezgahlarda hamsi yer almaya başladı. Karadeniz'de havaların da soğumasıyla bolca avlanan hamsi, Trabzon'da tezgahlarda kilosu 7,5 ile 10 lira arasında satılıyor. Kentteki balıkçılar ve vatandaşlar, avlanma yoğunluğundan hamsinin yeteri kadar büyüyemediğini belirtiyor.  

        HAMSİNİN BÜYÜMEMESİNE SICAK HAVA DA ETKİLİ OLDU

        Trabzonlu balıkçı Turgay Memiş, "Son yılların en ince hamsisi bu sene çıktı. Bunun da nedenini hava şartlarına bağlıyorum. Ülke genelinde sıcaklık çok fazlaydı. Sıcağın etkisinden dolayı hamsi fazla büyüyemedi. Hamsiler ince ama bol çıktı. Fiyatlar uygun ama hamsiler ince. Vatandaşlar tazeliğinden memnun ancak ayıklanmasından şikâyetçi" dedi.

        Balıkçı Yakup Bektaşoğlu ise "Şu anda hamsiler bol ve çok taze. İri ve ince boyutları var. Hamsinin bol bol yenmesi lazım. Vatandaş iri hamsi istiyor ama deniz bize verecek ki biz de vatandaşa verelim" diye konuştu.DHA-Genel Türkiye-Trabzon / Merkez Selçuk BAŞAR/Aleyna KESKİN

        2020-11-23 14:08:27

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa