Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzon’un Tonya ilçesi İskenderli Mahallesinde 19. yüzyılın son çeyreğinde inşa edildiği bilinen yaklaşık 140 yıllık tarihi Turalı Medresesi bugüne kadar çeşitli onarımlar görerek bazı bilinçsiz müdahalelere maruz kalsa da yapı yeniden restore edilerek yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılacak.

        Yapının onarım ihtiyacı doğrultusunda çalışmalara başlayan Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü, mülkiyet sorunlarının çözümünün ardından 2018 yılında eski eser projelerini çizdirerek Koruma Kurulu onaylarını aldı. Medrese, 2020 yılının ilk çeyreğinde restorasyon ihalesi gerçekleştirilerek restorasyon çalışmaları titizlikle sürüyor.

        Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid19 pandemi sürecine rağmen, alınan önlemler ve tedbirler ile Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu sürdürülen eserin, 2021 yılının ilk aylarında tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa