Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzon’da yeni haftayla birlikte balık fiyatları yükselişe geçerken tezgâhlarda yerli hamsinin kilosu 2025 TL, Marmara ve Batı Karadeniz’den gelen hamsinin kilosu ise 4050 TL arasında değişiyor. Çoğu balık çeşitlerinin kilosu 50 TL’den satılırken, en yüksek fiyat rekoru ise mezgitte. Mezgitin kilosu iriliğine göre 60100 TL arasında satılıyor.

        Karadeniz’de 1 Eylül’de başlayan sezonun ardından denize açılan tekneler bol palamut ile dönerken bugünlerde hem palamut hem de diğer balık çeşitlerinde belirgin bir azalma yaşandığından fiyatlar da yükselmiş durumda.

        Trabzon Balık Halinde bugün itibariyle barbun, sargan, istavrit gibi balıkların kilosu 50 TL’den satılırken, yerli hamsi bugünlerde tezgahları süslemesine rağmen fiyatının 20 TL’nin altına inmediği gözlendi.

        Balıkçı esnaflarından Emin Avcı, Sinop tarafından gelen hamsinin kilosunu 4050 TL’den sattıklarını belirterek “Şu an en pahalı haftayı yaşıyoruz. Hamsinin kasası 500 TL, kilosunu 4050 TL’den satıyoruz. İstavritin kasası 350400 TL civarında, kilosunu 35 TL’den satıyoruz. İri mezgit 50 TL, barbun 50 TL, palamut büyüklüğüne göre 25 40 TL arasında. Sargan 50 TL. En yüksek fiyat hamside diyebiliriz kilosu 50 TL. Sattığım hamsi yerli değil Sinop tarafından geliyor. Yerli hamsi bugün gelmeye başladı. Balık çok az olduğu için fiyat pahalı. Havalar daha da soğursa fiyatlar düşer” dedi.

        Balıkçı esnaflarından Gökmen Aydın da hamsinin bol olması durumunda diğer balık çeşitleri fiyatlarını düşüreceğini ifade ederek, “Yerli hamsi gelmeye başladı. Palamut yavaş yavaş bitiyor. Hamsinin kilosu 2025 TL. İstavrit 35 TL. Mezgit 35 40 TL. Hamsi bol gelirse diğer balık fiyatlarını da düşürür. Hamsinin fiyatı 7,510 TL’ye kadar düşeceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.

        Mezgit’in kilosu 100 TL’yi gördü

        Balıkçı esnaflarından Çetin Kavzoğlu, iri ve kaliteli mezgitin kilosu 100 TL’ye kadar çıktığını Trabzon’da son 1 aydan beri balık fiyatlarının yüksek olduğunu ifade ederek, “Yerli hamsi ilk kez bugün geldi. Biraz ince ancak yerli. Kilosunu 2025 TL arasında satıyoruz. Marmara taraflarından gelen iri hamsi ise 4050 TL’den satılıyor. Palamut artık azalmaya başladı. Palamudun fiyatı boyuna göre 2540 TL arasında değişiyor. Mezgit 6080100 TL arasında. 20 TL’ye de satılan mezgitler var ancak bizim sattıklarımız iri ve kaliteli olduğu için fiyatı yüksek. İstavrit 4550 TL. Bu sene ne sarıkanat oldu, ne lüfer oldu, palamut ara sıra iyi oldu şu an yok denecek kadar az. Palamut incelendi artık. İri balık az geliyor. Balıkların diğer illere de gitmesinden dolayı halkımız son 1 aydın balığı fiyatlı yedi. Hamsi böyle devam ederse biraz da irileşirse ister istemiz diğer balıklara da yansıyacaktır ve fiyatları da düşecektir” şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa