Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu sezon önemli takviyeler yaparak kadrosunu güçlendiren Trabzonspor'da Teknik Direktör Eddie Newton da bordomavili takımın iskeletini belirlemeye çalışıyor.

        Süper Lig'e istediği gibi başlayamayan Trabzonspor'da Teknik Direktör Eddie Newton, yeni sezonda oynatacağı oyun sistemine takımı alıştırmaya çalışıyor. İngiliz çalıştırıcı, aynı zamanda yeni transferlerle eski oyuncuları birbirine kaynaştırmak için yoğun mesai içinde. Futbolcuların bireysel yeteneklerini takıma yansıtmayı planlayan 48 yaşındaki teknik adamın nasıl bir ilk on birle sahaya çıkacağı merak edilmeye başlandı.

        Farklı sistemler denedi

        Takımın omurgasını oluşturacak isimleri hemen hemen belirleyen Newton, Süper Lig'de oynadığı 4 maçta farklı sistemle sahada yer alırken, oyun içinde de zaman zaman değişikliğe gitti. Elindeki kadroya oynatmak istediği sistemleri alıştırmaya çalışan 48 yaşındaki teknik direktör, Beşiktaş'a 31 kaybedilen sezon ilk maçında 4231 sistemini, deplasmanda ise Denizlispor ile golsüz berabere kaldığı karşılaşmada ise 352 sistemini denedi. Trabzon'da 31 kazanılan Yeni Malatyaspor mücadelesinde de 4141 sistemini kullanan Newton, Gaziantep deplasmanına ise 442 ile sahaya çıktı.

        Omurgayı hemen hemen belirledi

        Trabzonspor Teknik Direktörü Eddie Newton, takımın omurgasını oluşturacak bazı isimleri hemen hemen belirledi. Tüm transferlerin tamamlanmasıyla beraber elinde alternatifli ve geniş bir kadro bulunduran bordomavililerde kalede Uğurcan Çakır, savunmada ise Pereira, Vitor Hugo ve Marlon, orta alanda Abdulkadir Parmak, Baker, Abdulkadir Ömür ve Benik Afobe gibi isimlerin forması sakatlık yaşanmaması halinde garanti gibi gözükse de oyun sistemine göre de değişiklik yaşanabilecek. Savunmada Vitor Hugo'nun yerine Hüseyin Türkmen'in oynama ihtimali yüksek görünürken, Edgar Le ve Campi'nin de forma için ekstra performans göstermesi gerekecek.

        İleri uçta büyük rekabet

        Eddie Newton her bölge için en az iki alternatif oyuncuya sahip. Bordomavililerde asıl rekabet ise ileri uçta yaşanacak. Ekuban, Nwakaeme, Benik Afobe, Djaniny Samedo, Diabate, Bilal Başacıkoğlu ve Yusuf Sarı gibi isimlerin olduğu Karadeniz ekibinde Teknik Direktör Newton, söz konusu futbolcular arasında tercih yapmakta zorlanacak gibi duruyor.

        Başakşehir maçında ideal kadro ve oyun sistemi

        İngiliz çalıştırıcı Eddie Newton yönetimindeki Trabzonspor, milli arayı Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynanan hazırlık maçıyla değerlendirdi. Newton, Süper Lig'in 5. haftasında oynanacak Başakşehir mücadelesinde ideal kadrosuyla ve oynatmayı planladığı oyun sistemiyle çıkmayı planlıyor. Söz konusu maçta bordomavililerin ortaya koyacağı performans ilerleyen haftalar için de önemli bir ışık olacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa