Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 1,2 milyondan fazla elektrik abonesinin son 4 ay içerisinde elektrik tüketiminin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11'den fazla düştüğü belirlendi.

        Edinilen bilgiye göre, Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin illerinde abone grubu ayırt etmeksizin bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla (OcakŞubatMartNisan) toplam elektrik tüketiminde yüzde 11‘den fazla düşüş yaşandı. Elektrik tüketiminde en belirgin azalma, geçen yılın ilk dört ayına göre yaklaşık yüzde 24 düşüşle Gümüşhane’de gerçekleşti. Bu oran Rize’de yüzde 23, Artvin ve Trabzon’da yüzde 12 oranında gerçekleşti. Giresun’da ise elektrik tüketimi yüzde 11,5 arttı.

        Sanayi ve ticarethane tüketiminde düşüş gözlendi

        Covid19 sebebiyle işlerine bir süre ara vermek zorunda kalan işyerlerine dair tüketim oranlarına göre ise MartNisan ayı tüketimi incelendiğinde yılın ilk iki ayına (OcakŞubat) göre iş yerlerinde yüzde 25’e yakın daha az elektrik tüketildi. Sanayi ve ticarethane abonelerindeki elektrik tüketimindeki azalma yüzde 29’a yakın bir oranla en yüksek Artvin’de gerçekleşti. Trabzon’da yüzde 27, Giresun’da yüzde 24, Rize’de yüzde 21 Gümüşhane’de yüzde 17 daha düşük iş yeri tüketimi kaydedildi.

        Meskenlerde tüketim arttı

        Covid19 sebebiyle hanelerin tüketimlerinde ise artış gözlendi. MartNisan aylarında OcakŞubat dönemine göre meskenlerde yüzde 7’ye yakın oranda daha fazla elektrik tüketilirken, en yüksek artış yüzde 16 oranıyla Rize’de gerçekleşirken, bu ili yüzde 13’le Gümüşhane, yüzde 9’a yakın bir oranla da Artvin izledi. Trabzon ve Giresun’da artış yüzde 45 seviyelerinde kaldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa