Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünyada sadece Trabzon ve Gümüşhane’de yetişen “Trabzon kanaryaotu” isimli bitki için eylem planı çalıştayı gerçekleştirildi.

        Trabzon’da ilk kez 1875 yılında Maşatlık mevkiinde tespit edilerek literatüre giren” Trabzon kanaryaotu” 143 yıl sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Trabzon Şube Müdürlüğünce hazırlanan Tür Koruma Eylem Planı kapsamında Gümüşhane ve Trabzon ilinde 21 farklı noktada tespit edilerek kayıt altına alındı.

        Konuyla ilgili olarak “Trabzon Kanaryaotu” tür koruma eylem planı kapsamında bir çalıştay düzenlenirken, çalıştayda, “Trabzon kanaryaotu” (Senecio trapezuntinus Boiss) isimli bitki ilk kez 1875 yılındabilim adamı Boiss, tarafından Trabzon’da Maşatlık mevkiinden tespit edilerek literatüre girmiştir. Dünyada sadece Trabzon’da varlığı bilinen ve lokal endemik olan tür, 143 yıl sonra DKMP Trabzon Şube Müdürlüğünce hazırlanan Tür Koruma Eylem Planı kapsamında Gümüşhane ve Trabzon ilinde 21 farklı noktada tespit edilerek kayıt altına alınmıştır. Türle ilgili arazi çalışmaları tamamlanmış olup, plan hazırlanması sürecine geçilmiştir. Bu bağlamda, düzenlenen çalıştaya katılanlara, tür hakkında hem literatür hem de arazi çalışmaları ile ilgili bilgiler verilmiş ve katkıları alınmıştır. Türkiye'ye özgü endemik türler arasında yer alan 'Trabzon kanaryaotu' ile ilgili olarak; tanımadığımız değerleri koruyamayacağımız düşüncesinden yola çıkarak yaptığımız bu çalışmaların sonucunda elde ettiğimiz verilerin kolay ulaşılabilir bir şekilde kullanıcıların hizmetine sunmak üzere hazırlanacak Tür Koruma Eylem Planı ile bu tür koruma altına alınarak gelecek nesillere aktarılması sağlanmış olacak” bilgisi verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa