Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Toyota, PSA Grubu ile Avrupa’da işbirliğine gidiyor - Otomobil Haberleri

        Toyota ve PSA Grubu, Avrupa pazarındaki karşılıklı fayda sağlayan uzun süreli işbirliği için yeni bir sayfa açtı. 2019’un sonundan itibaren PSA, Toyota Motor Avrupa (TME) şirketine tedarik ettiği ticari araç ürün gamını artırarak, Toyota markası adına İspanya Vigo fabrikasında kompakt hafif ticari araç (C-Van) üretecek.

        İşbirliğini daha da geliştirmek amacıyla her iki şirket de, kendi güçlü yanlarını kullanarak kompakt ve orta ölçekli hafif ticari araçları, geliştirme ve üretim maliyeti optimizasyonundan faydalanarak sunacaklar. Toyota, gelecekte çıkacak hafif ticari araç için geliştirme ve endüstriyel yatırım maliyetlerine de ortak olacak.

        İŞBİRLİĞİ 2012'DE BAŞLAMIŞTI

        TME ve PSA orta ölçekli hafif ticari araç birlikteliğini, PSA Grubu’nun Fransa’daki Hordain tesisinde üretilen Toyota Proace ile 2012’de başlatmıştı.

        2012 yılının Ocak ayından itibaren Toyota, kompakt A-segmenti modellerinin üretimini yapan ortak üretim girişimi olan Çek Cumhuriyeti Kolin’deki Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech s.r.o. (TPCA) tesisinin finansal mülkiyetini üstlenecek. Bu tesis, TME grubunun Avrupa’da yönettiği diğer yedi Toyota fabrikasına katılarak bu markaya bağlı olacak.

        2002’de PSA ve Toyota Motor Corporation (TMC) tarafından kurulan TPCA ortak girişimi ile Kolin tesisi, her iki şirket için de mevcut jenerasyon kompakt A-segmenti modellerini üretmeye devam edecek.

        'GÜÇLÜ YANLARIMIZI ORTAYA KOYACAĞIZ'

        Anlaşmayı değerlendiren TMC Başkan Yardımcısı Didier Leroy, "Anlaşmamız, teknoloji ve gelişim maliyetlerini paylaşırken şirketlerin de güçlü yanlarını ortaya koymasını sağlıyor. Kolin tesisindeki taahhüdümüz, Toyota’nın Avrupa’daki uzun süreli üretim otomobil üretim varlığımızın felsefesini ortaya koyuyor" dedi.

        PSA Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Tavaresde, "Başarılı ve karşılıklı fayda sağlayan birlikteliğimizde, güvenilir ilişkimizin temeline dayanan, müşterilerimiz ve şirketimiz adına en iyi avantajı sağlayacak yeni bir sayfa açtık" ifadesini kullandı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa