Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Yarım milyar dolar yatırıp Uber'e otonom araç üretecek - Otomobil Haberleri

        Toyota otonom araçlar geliştirme çalışmaları için Uber’le işbirliği yapma kararı aldığını açıkladı. Şirketin Tokyo’daki merkezinden yapılan açıklamada, bu işbirliğine 500 milyon dolarlık yatırım yapılacağı bildirildi. İki şirketin başka alanlarda da birlikte çalıştığı biliniyor.

        Toyota’nın dahil olmasıyla Uber’le benzer konularda çalışan şirket sayısı üçe çıktı. Daha önce General Motors ve Waymo şirketleri de bu konudaki işbirliklerini duyurmuşlardı.

        2021’ DE HAYATA GEÇECEK

        İki şirketin vardığı anlaşmaya göre Toyota’nın minivanı Sienna üzerinde geliştirilecek olan yeni otonom teknoloji 2021 yılından itibaren denenmeye başlanacak. Otonom araçların seri üretimine karar verilmesi halinde Uber filosunun üçte birini bu araçlar oluşturacak.

        REKLAM

        Toyota geleceğin otomobilleri için yaygın olarak kullanılmaya başlanan şehir içi ulaşım alternatiflerinin özellikle müşteri beklentilerinin belirlenebilmesi için iyi bir test alanı olduğunu düşünüyor. Marka bu amaçla geçen haziran ayında Uber’in Asyalı rakibi Grab’a da 1 milyar Euro karşılığı yatırım yaptı.

        Sadece Toyota değil Uber de bu tür bir işbirliğine ihtiyaç duyuyor. Çünkü marka geçtiğimiz günlerde ulaşım ağı içine aldığı Arizonalı bir şirketin bünyesindeki otonom aracın ölümlü bir kazaya karışmasının ardından otonom araçlara yaptığı yatırımları kısmak zorunda kalmıştı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa