Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Seyahat Toroslarda botla göl keyfi
        • 1

          Antalya'nın İbradı ilçesinde, turkuaz rengiyle büyüleyen, kuş sesleriyle huzur veren kayalık ve ormanlık alan içindeki Altınbeşik Mağarası, yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanları arasında yer alıyor.

        • 2

          AA'nın haberine göre İbradı'dan 23 kilometre uzaktaki Ürünlü Mahallesi'nden gidilen ve derin turkuaz gölünde botla gezilen Altınbeşik Mağarası'nın, dünyanın üçüncü, Türkiye'nin en büyük su mağarası olduğu belirtiliyor. Dünyanın en ilginç mağaralarından birisi olduğu vurgulanan Altınbeşik'te, sarkıt, dikit ve travertenler yer alıyor.

        • 3

          Üç kattan oluşan ve bir bölümü turizme açılan mağarada, ziyaretçiler aynı anda 8 botla gezinti yapabiliyor. Hava sıcaklığı 15 derece civarında olan mağarayı ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, derin sularda kürek çekerek gizemli bir yolculuğa çıkıyor. Sarı renkli beşik şeklindeki kemerleri dolayısıyla Altınbeşik ismi verilen mağarada ziyaretçiler, turkuaz rengindeki gölde yuva yapan kuşların cıvıltısı eşliğinde gezinti yapıyor.

        • 4

          "100 BİN ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ"

          Mağaranın işletmesini üstlenen Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde, İbradı Şube Müdürü Muharrem Kaya, yaptığı açıklamada, mağaranın denizden 450 metre yükseklikte, Toroslar'ın başında bulunan bir güzellik olduğunu söyledi.

        • 5

          Mağarayı 1966'da, Türkiye'nin ilk bilimsel amaçlı mağaracılık araştırmacısı, Jeoloji Mühendisi Dr. Temuçin Aygen'in keşfettiğini aktaran Kaya, "Mağara üç katlı. Birinci katında gezinti yapılıyor. İkinci kata 44 metre tırmanışla çıkıyorsunuz, 200 metre uzunluğu var. Üçüncü kata ise ikinci kattaki göletten geçiliyor. Dağcılar, bu bölümde 5 bin 500 metre ilerleyebilmiş" diye konuştu.

        • 6

          "Torosların başında böyle bir mağaranın olduğunu ve botla gezildiğini anlatınca çoğu insan bize inanmıyor." diyen Kaya, Türkiye'nin en büyük, dünyanın üçüncü büyük yeraltı gölünün bulunduğu mağaranın ikinci ve üçüncü bölümünün de turizme kazandırılmasını istedi.

        • 7

          Mağarayı, geçen yıl 25 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini hatırlatan Kaya, "Mağara nisan ayında sezona açıldı. Bu yılın ilk üç ayında 25 bin ziyaretçi rakamını yakaladık, 100 bini aşıp rekor kıracağımızı ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        • 8

          "ZİYARETÇİ SAYISINI 4'E KATLAYACAK"

          Butik oteller ve acente sahibi turizmci Tolga Özgüven ise şu ana kadar 5,5 kilometresi keşfedilen mağaranın, Konya'daki Beyşehir Gölü'ne bağlı olduğunu ifade etti. Özgüven, "Turizm açısından önemli bir değer. Özellikle Almanya, Fransa, Hollanda ve İngiltere'den turistler mağaraya ilgi gösteriyor. Her sene ziyaretçi sayısını ikiye katlıyor, bu yıl 4'e katlayacak. Büyük tur şirketleri de mağaraya ilgi gösteriyor" dedi.

        • 9

          İstanbul'dan gelen ziyaretçilerden Elif Aslan ise Altınbeşik Mağarası'nda gezinti yapmanın huzur verdiğini belirterek, "İyi ki gelmişiz. Her şey o kadar doğal ki kuş sesleri eşliğinde harika bir yer" diye konuştu.

        Haberi Hazırlayan: Bilge Tunçer
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa