Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Toplama kampı resmini okul broşöründe kullandılar!

        Nazi ölüm kampının kapısı, Cambridge'deki Emmanuel College'de bir şapel hizmeti programının kapağında yer aldı ve 'Arbeit macht frei' (Çalışmak özgürlük getirir) sloganına yer verildi.

        Dean Üniversitesi'den Rev Jeremy Caddick, yeni gelen öğrenciler için Perşembe günü düzenlenen bir tanıtım için üretilen broşürleri savundu.

        Kapağın öğrencilerin üniversitede ne kadar çalışmak zorunda kalacağı konusunda "hastalıklı şaka" olduğu yönündeki eleştirileri kınadı. Caddick, geçen yıl okul korosunun Polonya'daki Nazi ölüm kampına yaptığı ziyaretin bir yansıması olduğunu söyledi.

        Rev Caddick, "Resmi koymanın anlamı, şeytani simgenin bir görüntüsü olmasıdır. Bu, devasa kötülüğü olan cevabımız hakkında bir öğüt." dedi.

        REKLAM

        Üniversite ise bir sözcü vasıtasıyla, "Bu görüntüler, anlamından bağımsız olarak insanları üzdüğü ve sıkıntıya yol açtığı için özür dileriz" açıklamasında bulundu.

        Ancak okuldaki öğrencilerden bir kısmı, birçok kişinin Holokost resmini gördükten sonra "çok üzüldüğünü" söyledi. Bir öğrenci, "Bunu gören pek çok Yahudi öğrenci olacak. Bütün bunların amacının ne olduğu, üniversite hayatına girme konusunda şaka olup olmadığı hakkında fikrim yok" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa