Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TOKİ ev peşinatı ne kadar, kaç para? 2022 TOKİ taksitleri ne zaman başlayacak, taksit ödemeleri ne zaman yapılacak? 2+1 ve 3+1 TOKİ taksitleri ödeme planı nasıl olacak, kaç taksitle ödenecek?
        • 1

          TOKİ Sosyal Konut Projesi detayları belli oldu. 14 Eylül-31 Ekim 2022 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden alınacak TOKİ başvurularının ardından sıra önce kuraya ardından ödemelere gelecek. Başvuruda bulunan ya da bulunmayı düşünen vatandaşlarımız "TOKİ peşinatı ne kadar, taksitler ne zaman başlayacak?" sorularına yanıt arıyorlar. İşte TOKİ ödemeleri detayları...

        • 2

          TOKİ PEŞİNATI NE KADAR?

          TOKİ sosyal konut projesindeki evler %10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacak.

          608 bin lira fiyata sahip, 2+1 konutlar aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle, 850 bin fiyata sahip 3+1 konutlar ise 3 bin 780 kliradan başlayan taksitlerle ödeme yapılabilecek.

        • 3

          Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacaktır. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir.

        • 4

          TOKİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

          TOKİ taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibarıyla başlayacak. Kura çekilişinin kasım ayında yapılacağı beklenmesi nedeniyle sözleşmelerin de o ay içerisinde yapılması halinde TOKİ taksit ödemelerinin aralık ayında başlayacağı söylenebilir.

          Bakan Murat Kurum katıldığı bir canlı yayın programında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum 2022'nin kasım ayında etap etap başlayacak kura çekiminin 2023 mart ayında tamamen sonlanacağını açıkladı.

          2023 mart ayında kura çekimlerinin sona ermesinin ardından sözleşmeler imzalanacak. Sözleşme imzalanacağı sırada peşinatlar ödenecek ve taksitler başlayacak.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa