Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Soğukpınar köyünde geleneksel bayramlar yaşatılıyor.

        Soğukpınar köyünde kılınan bayram namazı sonrası köy meydanında muhtarlık ve dernek tarafından bayramlaşma töreni düzenlendi. Çocuklara çeşitli hediyeler ve şekerler ikram edildi. Evlerinden dışarıya çıkamayan köyün yaşlılarına araçlar tahsis edildikten sonra evlerinden alınıp köy meydanına getirildi. Köy halkının evlerinden getirdiği yiyecekler ve burada pişirilen yemekler okunan dualardan sonra hep birlikte yenildi. Soğukpınar köyünün, bayram geleneklerinden olan kadınların kına yakma geleneği bu yılda düzenlenen kına yakma töreniyle devam etti.

        Programda konuşma yapan İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ile Reşadiye Belediye Başkanı Cemil Kılıç bayram günlerinin önemine değindiler. Ozanlar Mehmet Keleş ve Ali Balta deyişler söylerken, sanatçılar Tokatlı Gamze, Onur Kaya ve Mustafa Polat türküler söyleyip bayramlaşma gününe renk kattılar.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa