Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, yeni Tokat Hava Limanı projesinde alt yapı çalışmalarında müteahhit firmaya yer teslimi yapıldığını belirterek,"Havaalanımız 2020 yılında hizmete açılacak" dedi.

        AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat ile birlikte Türkiye Gazetesi Bölge Temsilcisi Halil Güleroğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Arslan, birinci önceliklerinin ulaşım, ikinci önceliklerinin tarım, üçüncü önceliklerinin ise turizm olduğunu söyledi. Ulaşımla ilgili devam eden projeleri değerlendiren Arslan,"Niksar yolumuzun Yağmurlu'ya kadar olan bölümde beton sati kaplaması bitecek. Önümüzdeki yılda Yağmurlu'dan itibaren Niksar bağlantı yoluna bağlantı yapılması içim gayret sarf edeceğiz. Bütçe ve ödenek çalışmalarını bu yıldan takip edeceğiz. ÜnyeAkkuş yolu ile ilgili proje çalışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Ordu'daki mitingde açıklamıştı. Türkiye'nin en pahalı yolu oluyor 1.7 katrilyon liraya mal olacak. Tamamı viyadük ve tünellerle yapılıyor ve hiçbir virajı yok. Projesini Samsun Karayolları Bölge Müdürlüğünde gördüm. Projesinin biter bitmez ihalesinin yapılacağını ümit ediyorum. Bu yolla ilgili olarak biz Ordu milletvekilleri ile iş birliği yapacağız. Almus yolumuzla ilgili olarak istimlak çalışmalarımız başladı. Almus yolumuz önemli ölçüde yenilenecek. TurhalZile arasındaki yolla ilgili olarak ihale yapıldı çalışmalar başlamak üzere. Zile Alaca yolunun da biran önce bitirilmesi için çalışmalarımızı başlattık. Ünye yolu yapıldığı zaman Zile Alaca yolu bittiği zaman Karadeniz’deki araçların tamamı Ege’ye gidecekleri zaman bu yolu tercih edecek. Ayrıca TokatSivas Karayolu Çamlıbel tüneli ile ilgili çalışmamız var. Etüt işlemleri bitti ihale edilmek üzere. Çamlıbel tüneli de biran önce başlar diye bekliyoruz" dedi.

        Tokat Hava limanı 2020 yılında açılacak

        Milletvekili Arslan, yeni hava limanı projesi ile ilgili çalışmalara değinerek,"Hava Limanı projesinin alt yapı ihalesi kesinleşti, alt yapı ile ilgili müteahhitte yer teslimi yapıldı. Müteahhit çalışmalara başlamak üzere, üst yapı ile ilgili de sözleşme imzalanmak üzere. Havaalanımız 2020 yılında hizmete açılacak. Tokat Hava Limanına büyük uçaklar, kargo uçakları inebilecek" diye konuştu.

        Tarımsal faaliyetler

        Tarımsal çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Arslan,"Kazova, Erbaa, Niksar ovası ve Artova'yı hepsini bir bütün halinde değerlendirip çiftçinin daha fazla ürün elde edebileceği ürünlerin tespiti ile planlı programlı bir tarımsal faaliyet yapması için çalışmalarımızı tarım il müdürlüğü ile koordine edeceğiz. Tarım ürünleri ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Domates ve buğday da kalitenin daha da artırılması için çalışmalarımız devam ediyor. Bağcılık alanında da önemli projeler yürütülüyor. Örtü altı tarımı teşvik ediyoruz. Hayvancılıkla ilgili DOKAP kapsamında önemli teşvikler var" ifadelerini kullandı.

        Ballıca Mağarası UNESCO yolunda

        Kaz Gölü ve Ballıca Mağara'sının birlikte olduğu bölgeyi turizm bölgesi olarak değerlendirip bu bölgeye gelecek turistlerin konaklamasını sağlayacak yönde çalışmaları olduğunu belirten Arslan,"Ballıca Mağarasını da UNESCO Dünya doğa mirasına alınması için müracaatları hazır. Buda Tokat’a önemli bir katkı sağlayacak. Geçen yıl mağarayı 800 bin kişi gezmiş. Bu insanların Tokat’ta konaklaması için çaba içerisindeyiz. Ballıca Mağarasına gelen insanlar Tokat şehir merkezine de gelirse ilimiz için önemli bir katma değer olacak. Bu çalışmaların hepsini milletvekili arkadaşlarımızla birlikte takip edeceğiz" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa