Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Tiyatro Tiyatro Festivali'nin ilk sürprizleri
        • 1

          YEVGENİ ONEGİN

          Alexandr Puşkin’in, Maksim Gorki tarafından “başlangıçların başlangıcı” sözleriyle övülen ünlü romanı Yevgeni Onegin, Vakhtangov Tiyatrosu’nun güncel yorumuyla 23. İstanbul Tiyatro Festivali'ne konuk olacak.

        • 2

          The Times tarafından “destansı olduğu kadar samimi, şaşırtıcı derecede güzel, kuvvetli ve etkili” olarak nitelendirilen bu muhteşem gösteri, Rusya’nın adı tarihe geçen köklü tiyatrosu Vakhtangov’un yetenekli oyuncuları ve Litvanyalı yıldız yönetmen Rimas Tuminas’ın rejisiyle sahnelenecek.

        • 3

          Gerçek ile hayal gücünü hayranlık uyandıran bir koreografi ile yansıtan oyun, başrole Tatyana’yı, bir kadın kahramanı yerleştirmesiyle Puşkin’in efsaneleşmiş eserine yeni bir soluk getiriyor. 'Yevgeni Onegin' 21-22 Kasım tarihlerinde Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşacak.

        • 4

          TRAPTOWN

          Daha önce 2004 yılında Blush ile festivale konuk olan Ultima Vez topluluğu, 15 yıl sonra seyircileri derinden etkileyecek TrapTown ile 16-17-18 Kasım tarihlerinde UNIQ Hall’de İstanbullu tiyatroseverlerle buluşacak.

        • 5

          Dans tarihine yön veren Belçikalı topluluk, bu performansta zaman ve mekândan bağımsız olarak seyircileri paralel bir gerçekliğe doğru yola çıkarıyor. Gösteri ilerledikçe, bu gerçeklikte yaşayanlar arasındaki eskiye dayanan çatışmalar ve başlarına gelen tuhaf felaketler açığa çıkarıyor.

        • 6

          Mitlerin değişmez doğasına duyduğu derin hayranlıkla bilinen koreograf Wim Vandekeybus, TrapTown’la beraber dans, metin ve müzik ile yeni bir mitoloji üzerine düşünme arayışına giriyor. Metni Pieter De Buysser’in kaleminden çıkan gösterinin müzikleri ünlü Trixie Whitley ve Phoenician Drive, sahne tasarımı ise Gijs Van Vaerenbergh imzasını taşıyor.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa