Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik TİM-TEB Girişim Evleri başarılı girişimleri ödüllendirdi - Girişimcilik Haberleri

        Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) ortaklığında Türkiye’nin girişimcilik, teknoloji ve ihracat alanlarında gelişimine katkı vermek amacıyla hayata geçirilen TİM-TEB Girişim Evleri’nin başarılı girişimcileri ödüllendirildi.

        Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminden 500 girişimin katıldığı ödül töreninde konuşan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, başta kadın girişimciler olmak üzere girişimciliğe çok önem verdiğini belirterek, "Türkiye’nin 21'inci yüzyıldaki geleceği, Türkiye’nin girişimcilik kapasitesiyle doğrudan bağlantılı. Girişimcilik bir ekonominin yüklemidir. Yüklem olmadan cümle kuramazsınız. Yeni ürünler, yeni iş yapma teknikler ve yenilikçi fikirler girişimcilerin eseridir. Girişimci zihinler bir ülkenin zenginleridir. Bu girişimci fikirleri harekete geçirecek tüm yaratıcı fikirleri desteklemeli, yüreklendirmeli ve girişimci zihinler için gerekli ekosistemi yaratmak için her türlü çabayı birlikte göstermeliyiz" dedi.

        REKLAM

        650 GİRİŞİMİ DESTEKLEDİ

        2018 Küresel Girişimcilik Endeksi’ne göre Türkiye’nin 137 ülke arasında 37'inci sırada yer aldığını ve start-up yetenekleri ile yenilikçilik anlamında ise çok daha üst sıralarda olduğunu vurgulayan TİM Başkanı İsmail Gülle, TİM-TEB Girişim Evleri’nde bugüne kadar 650’den fazla girişimci yetiştirdiklerinikaydetti. TİM-TEB Girişim Evleri bünyesinde yer alan girişimcilerin geçtiğimiz yıl 330 milyon TL ciroya ulaştığını belirten Gülle, ihracatlarının ise her geçen gün katlanarak arttığını söyledi.

        'TÜRKİYE'Yİ İLERİYE GİRİŞİMCİLİK RUHU TAŞIR'

        Girişimciliğin önümüzdeki dönemde en önemli kelimelerden biri olacağının altını çizenTEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, "Türkiye’yi bulunduğu yerden daha da ileriye taşıyacak olan girişimcilik ruhu ve anlayışıdır" ifadesini kullandı. Türkiye’nin inovasyonda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu kaydeden Leblebici, "Bugün Türkiye ürettiği askeri ve tıp teknolojileriyle, girişimcileriyle ve ihracatçılarıyla dünyada önemli bir konumdadır. Ve bu alanda ayak sesleri gümbür gümbür duyulan bir ülkedir. Bizim girişimcilik ruhumuzu koruyarak ve girişimciliği destekleyerek bu ekosistemi daha ileri taşımamız lazım" dedi.

        REKLAM

        Ekosistemi geliştirmenin kendileri için önemli olduğunu belirten Leblebici, "Türkiye’de girişimciliği doğudan batıya, kuzeyden güneye çok sayıda ilde girişim evi açarak ve girişimcileri bir araya getirerek geliştirmeye çalışıyoruz. Girişimcilik zordur, sabır gerektirir. Sabır gerektirdiği kadar da destek gerektirir. Girişimcilere bu desteği vermek için çalışmalarımızı artırarak sürdürmekteyiz. Çünkü ülkemizin daha da ileriye gitmesi, daha rekabetçi olması girişimcilerle mümkündür" diye konuştu.

        Törende ödül alan girişimler ise şöyle;

        -Türkiye’nin en hızlı büyüyen girişimcisi ödülünü Delphisonic,

        -En yüksek ihracata ulaşan girişimci ödülünü REM People,

        -En fazla ülkeye ihracat yapan girişimci ödülünü Miops,

        -En fazla yatırım alan girişimci ödülünü Segmentify,

        -En motive edici başarı hikâyesi ödülünü Dermis Pharma,

        -Uçtan uca girişimcilik ödülünü Indisera,

        -Anka Kuşu-küllerinden doğanlar ödülünü Scotty,

        -İlk göz ağrısı ödülünü Gastroclub,

        -Çevreye en duyarlı girişim ödülünü Reengen,

        -En başarılı kadın girişimci ödülünü Artge aldı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa