Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Nazım Hikmet’in mahpushane arkadaşı Ressam İbrahim Balaban’ın Süleymanpaşa Belediyesine bağışladığı tabloları ve kişisel dokümanlarından oluşan Ressam İbrahim Balaban Müzesi, düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

        Müzenin açılışında Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Usta Şair Nazım Hikmet’in hayatta olan üç arkadaşından İbrahim Balaban, Duayen Gazeteci ve Yazar Hıfzı Topuz, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral ve Berkay Çakır, Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu dolayısıyla Süleymanpaşa’da bulunan heykel sanatçıları, Alarm Art Sanat Topluluğu üyesi sanatçılar, İbrahim Balaban’ın ailesi ve çok sayıda sanatsever ile vatandaş katıldı.

        Ertuğrul Mahallesi Sefa Sokak’ta hizmete açılan müzenin açılış töreninde konuşan Başkan Eşkinat, Ressam İbrahim Balaban ve Gazeteci Hıfzı Topuz ile nasıl tanıştıklarını ve Balaban Müzesi fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlattı. Eşkinat’ın ardından Hıfzı Topuz, Nazım Hikmet ile ilgili anılarını anlatırken, Ressam İbrahim Balaban ise usta şairin kendisi ile ilgili yazdığı şiiri okudu. Topuz ve Balaban, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a Balaban’ın eserlerine sahip çıktığı ve bir müzede yaşattığı için teşekkür etti.

        Daha sonra açılışa katılan sanatseverler, Başkan Eşkinat, Hıfzı topuz ve İbrahim Balaban öncülüğünde müzeyi dolaştı.

        4. Trakya Bağbozumu ve Ekoloji Festivali kapsamında düzenlenen açılış töreni, katılımcılara sunulan ikramlar ve hatıra fotoğrafı çekimleri ile sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa