Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıldönümünde deprem simülasyon tırıyla genç ve çocuklarda deprem farkındalığı oluşturacak. Ayrıca alanında uzman akademisyenlerin de konuşmacı olarak katılacağı “Marmara’da Deprem Çalışmaları ve Depreme Dirençli Yapılar” konulu panel düzenlenecek.

        Büyük yıkıma neden olan 17 Ağustos Marmara Depremi’ni her yıl çeşitli etkinliklerle anan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığınca düzenlenecek etkinliklerle, vatandaşlarda deprem bilinci oluşturmaya çalışacak. Bu kapsamda 1617 Ağustos tarihlerinde sahil dolgu alana kurulacak Büyükşehir Belediyesine ait simülasyon tırıyla vatandaşlar deprem hakkında bilgilendirilecek ve deprem sırasında yapması gerekenleri öğrenecek.

        Ayrıca 17 Ağustos Cuma günü saat 14.30’da alanında uzman akademisyenlerin de konuşmacı olarak katılacağı “Marmara’da Deprem Çalışmaları ve Depreme Dirençli Yapılar” konulu panel düzenlenecek. Panelde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Gülüm Tanırcan, Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Bal, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener, yaptığı konuşmalarla katılımcıları bilgilendirecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa