Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekirdağ’ın ekonomik durumu, potansiyeli, sanayisi düzenlenen toplantıda değerlendirildi.

        Tekirdağ Valiliğince Tekirdağ’ın ekonomik durumu ve potansiyeli ile Tekirdağ sanayisi ve ekonomisinin genel durumu, Marmara bölgesindeki ve ülkedeki durumun mercek altına alınarak gelecek vizyonunun değerlendirildiği “2018 yılı Tekirdağ Ekonomi Günleri Toplantısı” gerçekleştirildi.

        Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal yaptığı sunumda, Tekirdağ sanayisinin ülkedeki ve bölgedeki yeri, Tekirdağ’ın sanayisinin sektörler ve alt sektörler itibarıyla genel durumu, Tekirdağ sanayisinin yüksek teknolojiye geçişiyle ilgili yürütülen çalışmalar, ArGe ve tasarım merkezlerinin durumu ve ekonomik veriler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

        "Bölgedeki potansiyeli arttırmamız gerekiyor"

        Programda konuşan Vali Ceylan, "İlimizdeki ekonomik potansiyeli değerlendirmek, mevcut durumumuzu ve gelecek vizyonumuzu değerlendirmek için toplanmış bulunuyoruz. Tekirdağ tarımın yanında istihdam ve ekonomi potansiyeli açısından sanayiye dayalı bir il. Bu açıdan ilimizde katma değeri yüksek ürünlerle bölgedeki potansiyeli arttırmamız gerekiyor. ArGe durumumuz iyi durumda fakat yeni çalışmalarla potansiyeli geliştirmemiz gerekiyor. Savunma, ilaç, tekstil ve teknoloji ürünleri için valiliğimiz, üniversitemiz, sektör temsilcilerimiz, ticaret ve sanayi odalarımız ile işbirliği yaparak çalışmalar sürdürülüyor" dedi.

        Program, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.

        Programa Vali Mehmet Ceylan, Vali Yardımcısı Suat Yıldız, ilçe kaymakamları, Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa