Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekirdağ’da ağlarını onararak yeni sezon hazırlıklarını aralıksız sürdüren balıkçılar, vatandaşlara deniz kirliliği konusunda çağrıda bulundu.

        Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde ailelerinin geçimlerini balıkçılık yaparak sağlayan balıkçılar, av yasağı nedeniyle ağ ve tekne tadilatlarını aralıksız sürdürüyor. Yeni sezonda denizden büyük ümitleri olan balıkçılar vatandaşlara uyarılarda bulundu.

        Balıkçı İdris Şeremet, deniz kirliliği konusunda yaptığı açıklamada, “Denizlerimize sahip çıkalım. Herkes balıkçıdan biliyor sadece ya işte ‘Balıkçı denizi bitirdi. Denizleri batırdı’, hayır arkadaş, denizleri evdeki eşlerimiz dahil olmak üzere herkes kollayacak. Deterjan suyundan tutun lavaboda gider yağ birikimlerine varana kadar denizlerimizi kirletiyorlar. Bu sadece balıkçıya ait bir suçlama değildir. Balıkçı en iyi şekilde ekmek yediği için denizi kollar korur. Biz bir tane poşet bulsak, mutlaka kancalarımız vardır o poşeti alırız çöplerimizi koyarız ama evlerde logardan gelen suyu, pisliği, atığı, yağı maalesef engelleyemiyoruz. Sizlerin aracılığıyla belediye başkanlarımız olsun, devlet büyüklerimiz olsun arıtma tesisleri ne kadar sahillerimize konulursa o kadar da denizlerimiz bereketli olacak diye inanıyoruz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa