Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekirdağ Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığından sela okuyan imamın darp edildiği iddialarına ilişkin açıklama yapıldı.

        Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açılamada Tekirdağ'ın Ergene ilçesi Esenler Camii İmamı F.A.'nın camide darp edildiğini jandarma görevlilerine jandarmanın da olayı nöbetçi Cumhuriyet Savcısına bildirmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı bilgisine yer verildi.

        İmam gençten şikayetçi oldu

        Açıklamada "Esenler Camii İmamı F.A. ifadesinde 16 Temmuz 2018 günü saat 00.13’de sela okuduğunu sela bitiminde daha önceden mahalleden tanıdığı İ.Ö. ve B.A.’nın camiye geldiklerini selam vererek hal hatır sorduklarını, muhabbet ettiklerini camiyi kapatıp dışarı çıkmaları gerektiğini söylemesi üzerine İ.Ö.’nün 'darbe girişiminin nasıl olduğunu bana anlatacaksın. Öğrenmek istiyorum bence bu darbe girişimi değil planlanmış bir organizasyon olduğunu düşünüyorum' dediğini bunun üzerine kendisinin de 'çık dışarıya' diyerek İ.Ö.’yü dışarıya çıkarmak için iteklediğini, İ.Ö.’nün 'çıkmıyorum' demesi üzerine itekleyerek zorla dışarı çıkartmaya çalıştığını bu sırada aralarında itişme olduğunu ve bahçeye çıktıklarını B.A. ve dışarıdan gelen gençlerin araya girerek kendilerini ayırdıklarını, İ.Ö.’nün tekrar üzerine gelerek kendisine yumruk attığını, gençlerin İ.Ö.’yü alarak camiden uzaklaştırdıklarını belirterek İ.Ö. hakkında şikayetçi olmuştur" denildi.

        "Darp cebir izine rastlanılmadı"

        Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter imzası ile yapılan açıklamada, "F.A.’nın Çorlu Devlet Hastanesi’nden saat 16 Temmuz 2018 tarihinde 02.09’da alınan doktor raporunda darp cebir izine rastlanmadığı belirtilmiştir. Olay sonrası Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından kamu görevlisine karşı basit yaralama, suçu ve suçluyu övme suçlarından dolayı yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli İ.Ö, mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığımıza getirilmiştir. Şüpheli İ.Ö., Cumhuriyet Başsavcılığımızda alınan ifadesi sonrasında hakkında adli kontrol şartı tedbiri uygulanması talep edilmiş, Çorlu Sulh Ceza Hakimliği tarafından şüpheli İ.Ö., hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir. Soruşturma titizlikle yürütülmektedir" ifadelerine de yer verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa