Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tekirdağ bayram namazı vakti - 2018 Tekirdağ Ramazan Bayramı namazı saat kaçta kılınacak?

        Tekirdağ Ramazan Bayramı namaz saati kaçta? sorusu yarın, bayramın ilk gününde camileri dolduracak Tekirdağlılar tarafından soruluyor. Bayram namazı saatine göre hazırlıklarını yapacak Tekirdağlılar için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bayram namazı saatleri haberimizde.

        TEKİRDAĞ BAYRAM NAMAZI SAATİ - 15 HAZİRAN 2018

        Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında yer alan bilgilere göre, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde kılınacak bayram namazı saati Tekirdağ için 06.23 olarak belirlendi.

        TEKİRDAĞ için Bayram Namaz Vakitleri
        Ramazan Bayram Namaz Vakti Kurban Bayram Namaz Vakti
        Miladi Tarih 15 Haziran 2018 Cuma Miladi Tarih 21 Ağustos 2018 Salı
        Hicri Tarih 1 Şevval 1439 Hicri Tarih 10 Zilhicce 1439
        Bayram Namaz Saati 06:23 Bayram Namaz Saati 07:06

        RAMAZAN BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

        REKLAM

        2 rekat olan Bayram namazına, Allahuekber “Niyet ettim Allah rızâsı için vâcib olan Kurban Bayramı namazını kılmaya. Uydum imama.” denip niyet edilir. İmam, ellerini kulaklarına kaldırıp “Allâhuekber” diyerek tekbîr alıp ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve “Sübhaneke” duasını okunur. Ardından, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır ki cemaat de aynısını tekrarlar.

        Sonrasında imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de onu takip eder. Ardından imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynı şeyi yapar ve imamın okuduğu sûre ile âyetleri dinler. Bu rekat imamla birlikte rükû ve secde edilirek bitirilir. İlk rekatın ardından 2. rek’âta kalkılıp eller göbek altında bağlanır. İmam, sûre ve âyetleri okur, cemaat dinler.

        Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahuekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de bunu tekrarlar. Ardından, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Ardından imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahuekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imamla birlikte rükû ve secde edilerek namaz bitirilir. Sonra, imam minber’e çıkarak “Bayram hutbesi”ni okur. Hutbenin ardından dua edilir.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa