Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika SON DAKİKA HABERİ: TBMM'de 3 partiden Kudüs için ortak çağrı

        TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti, CHP ve MHP, "Doğu Kudüs’ü Bağımsız Filistin Devleti'nin Başkenti olarak tanıyalım" çağrısında bulundu.

        "Kudüs, üç semavi din için de hakkaniyet temelli özgürlüğü ve barışı arayan Ortadoğu'nun yüreğidir" ifadeleri ile başlayan bildiride, "Kudüs'ün dünya esenliğinin göz bebeği şehri" olduğu belirtildi. Kudüs'le ilgili olarak Birleşmiş Milletler kararları da metinde hatırlatıldı.

        ABD'nin yaklaşımının bölgede bir dizi tehlikeli gelişmeyi tetikleyeceği uyarısında bulunulan bildiride,"Halen Filistin sorununu çözmek için gösterilen barışçıl çabalar bu girişim karşısında muhakkak darbe alacak, Ortadoğu'da bir dizi istrikrarsızlık yaşanacaktır" ifaleri yer aldı.

        REKLAM

        "TÜM DÜNYAYA ÇAĞRI"

        AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta imzasıyla sunulan metinde, tüm dünya devletlerine çağrıda bulunularak "1967'de belirlenen ve halen işgal altında bulunan Doğu Kudüs'ü Bağımsız Filistin Devleti'nin başkenti olarak tanımaya davet ediyoruz" denildi.

        İşte o çağrı metni:

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa