Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer TBF, Türkiye Basketbol 1. Ligi'ne 1 ya da 2 takım arıyor - Basketbol Haberleri

        Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından yapılan açıklama ile Türkiye Basketbol 1. Ligi’ne katılacak takımlar için resmi başvuru sürecinin tamamlandığı ancak hedeflenen takım sayısına ulaşılamadığı için resmi başvuru sürecinin uzatıldığı açıklandı.

        TBF, Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde Yeşilgiresun Belediye ve durumu netlik kazanmayan İstanbulspor'un ligden çekilmesi olasılığına göre bir ya da iki takımı TBL'ye alacak. Yönergeler gereği herhangi bir ligdeki takım, TBF Yönetim Kurulu'nun kararıyla TBL'ye yükselebilecek.

        RESMİ AÇIKLAMA

        Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklama şöyle:

        "2018–2019 TBL sezonu için kulüplerimizin resmi başvuru süreci tamamlanmıştır. Netice itibarı ile başvuruların 2018 – 2019 TBL sezonu için hedeflenen takım sayısının altında kalması münasebeti ile alt liglerde yer alan kulüpler için resmi ön başvuru süreci başlatılmıştır.Bu doğrultuda; TBL’ye katılmayı hedefleyen kulüplerimizin ekte belirtilen koşulları yerine getirerek istenen evrakları en geç 31 Temmuz 2018 mesai saati bitimine kadar Ligler Direktörlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir."

        LİGDEN HANGİ TAKIMLAR ÇEKİLDİ?

        Gelecek sezon için bazı takımlar oynama hakkını elinde bulundurduğu liglerden çekildi, bazı takımların durumu ise netlik kazanmadı.KBL'de AGÜ, TBL'de İstanbulspor ve TB2L'de üç takımın eksikleri nedeniyle durumlarının bugün netleşmesi bekleniyor.Şu ana kadar ligden çekilmesi kesinleşen takımlar şunlar...

        Basketbol Süper Lig: Eskişehir Basketbol

        Kadınlar Basketbol Ligi: Yakın Doğu Üniversitesi

        Türkiye Basketbol Ligi: Yeşilgiresun Belediyespor

        TB2L: Mersin Büyükşehir Belediye, Yüksek Çıta, İnegöl Belediye

        TKBL: Adana ASKİ, Edirnespor

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa