Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tarihin en büyük kredisini aldı! Tam 100 milyar dolar - İş-Yaşam Haberleri

        ABD'li çip üreticisi Broadcom uzun zamandır peşinde olduğu ve88milyar dolar teklif ettiği Qualcomm satın almasındaki ciddiyetini aldığı krediyle gösterdi.

        Qualcomm yönetim kurulunun "en iyi teklifiniz bu mu diyerek?" reddettiği 121 milyar dolarlık pakedin ardından 14 Şubat'ta iki firma yetkilileri tekrar buluşacak. Hatırlanacağı üzere Qualcomm yönetim kurulu için Broadcom kendi adaylarını göstermişti.

        REKLAM

        Broadcom CEO'su Hock Tan 121 milyar doların yanı sıra 8 milyar dolar tutarında bir elden çıkarma maliyetini de Qualcomm'a ödemeye hazır olduklarını belirtmiş, gazetecilere "Biliyorsunuz ben cimri bir adamım." demişti

        Görüşme öncesinde Broadcom satın almada elini güçlendirmek ve finansmanı sağlamak için 12 finansal kuruluştan 100 milyar dolar kredi çekti. Bu, 2015 yılında SABMiller için 75 milyar dolar çeken AB InBev içecek firmasının rekorunun da tarih olması anlamına geliyor.

        12 KREDİ VEREN AÇIKLANDI

        100 milyar dolar kredide payı olan finansal kuruluşlar BofA Merrill Lynch, Citigroup, Deutsche Bank, JP Morgan, Morgan Stanley, Mizuho, MUFG, SMBC, Wells Fargo, Scotiabank, BMO Capital Markets ve RBC Capital Markets.

        Ayrıca, Silver Lake, KKR ve CVC firmaları da Broadcom'u finanse etmek için 6 milyar dolarlık rüçhanlı hisse senetlerine dönüştürülebilen tahvil verdi.

        Kredi pakedinin kapsamında satın almanın nakdi kısmının yanı sıra işlemin tamamlanmasından sonra gerekli sermaye ve birleşen iki devin yeniden yapılandırma maliyetleri de bulunuyor.

        Gerçekleştiği takdirde dünyanın en büyük satın alması olmakla kalmayacak kablosuz teknoloji ekipmanlarında 5G de dahil olmak üzere büyük bir konsolidasyonun doğak.

        TRUMP ÇAĞIRMIŞTI

        Satın almadaki dikkat çekici noktalardan biri de, ABD Başkanı Donald Trump'ın merkezleri ülke dışında olan Amerikalı şirketleri ülkeye davet etmesinin ardından ilk yanıt verenlerden birinin Broadcom olması.

        Broadcom CEO'sun Hock Tan, Beyaz Saray'da düzenlenen bir etkinlikte vergi reformunu memnuniyetle karşılayarak Singapur'daki merkezlerini yeniden California'ya taşımayı planladıklarını açıklamıştı. Tan, on yıl önce sorunlar yaşayan, ortalama bir üretici olan Broadcom'u milyarlarca dolarlık bir firmaya dönüştürmesiyle biliniyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa