Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Taksicilerden tek-çift plaka modeli önerisi - haberler - İş-Yaşam Haberleri

        Tüm dünyayla birlikte Türkiye’yi de etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgına yönelik alınan tedbirler devam ederken, özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde ulaşım güvenliği büyük önem taşıyor.

        Virüs nedeniyle işlerinde düşüş görülen taksiciler de bu kapsamda bazı önlemler alınması gerektiğini savunuyor.

        Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Aksu, salgının öncesinde ve sonrasında İstanbul'daki taksi esnafı olarak dezenfekte uygulamaları dahil birçok önlemi hayata geçirdiklerini dile getirdi.

        Aksu, "İstanbul’da toplam taksi sayısı 17 bin 395. Bu taksilerimizde çalışan sayısı ise 52 bin kişi civarında. Her biri ortalama 4 kişilik bir ailenin mensubu olsa yaklaşık 208 bin kişilik bir nüfustan söz ediyoruz. İnsanlığa karşı büyük bir sorumluluğumuz var, taksici esnafı bir yandan evde kalarak virüsün yayılımını yavaşlatmalı, diğer yandan ise vatandaşlarımıza hizmete devam etmeli. Bu açıdan bakıldığında ortada bir kısır döngü var" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Çözümün kendileri açısından son derece basit olduğunu belirten Aksu, "İstanbullu taksiciler olarak virüs salgını süresince tek-çift plaka uygulamasına geçilebilir. Valilik ve Emniyet Müdürlüğümüzle görüştük. Bir gün plakasının sonu tek rakamlı olanlar, diğer gün çift olanlar çalışırsa hem esnafımızın bir kısmı evde kalarak 'Evde Kal' çağrısına uymuş olur, hem de diğer yarısı evine ekmek götürerek vatandaşa hizmetini sürdürür" diye konuştu.

        Taksicilerin bir başka konu başlığının da yenileme zamanı gelen sağlık raporları olduğunu aktaran Aksu,"Her bir vatandaşa olduğu gibi biz taksicilere düşen görev, böylesi bir dönemde hastaneleri meşgul edip yük olmamak. Bu açıdan bakıldığında emniyet yetkililerimizden, taksicilere yönelik sağlık denetimlerinin ertelenmesini talep ettik. Hastaneleri meşgul etmemek adına sağlık kontrollerinin ertelenmesi konusunda emniyet güçlerimizle görüşmelerimiz oldu" dedi.

        Aksu, hijyen konusunda sıfır toleransla çalıştıklarını, İTEO ve İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin (İBB) belirli merkezlerde taksicileri ücretsiz bir şekilde dezenfekte ettiğini bildirdi.

        Selimiye ve Seyrantepe’deki merkez binanın önünde taksilerin de dezenfekte işlemlerini gerçekleştirdiklerini aktaran Aksu, ayrıca İBB'nin 46 noktasında da taksi, dolmuş ve minibüslerin ücretsiz steril hale getirildiğini söyledi.

        SAĞLIK ÇALIŞANI VE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞA ÜCRETSİZ HİZMET HAZIRLIĞI

        Diğer yandan 65 yaş ve üstü kişilere yönelik sokağa çıkma yasağıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Eyüp Aksu, "Yaşlılarımızı seviyor, sağlıklarına önem veriyoruz. Bu süreçte kendilerine ücretsiz lojistik sağlamaya hazırız. 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız taksi duraklarımızı arayıp yardım istediği taktirde ihtiyaçlarını onlara ücretsiz ulaştırma yönünde bir projemiz var. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

        Sağlık çalışanları için de bazı çalışmalar içinde olduklarını dile getiren Aksu, "Sağlık çalışanlarımıza minnet borçluyuz. Öncelikli olarak yoğun hasta kabul eden hastanelerimizin önlerine dezenfekte işlemlerinden geçmiş araçlarımızı yönlendirip, doktorlarımızı ve sağlık çalışanlarımızı evlerine ücretsiz ulaştırmak için bir hazırlığımız var. Bununla ilgili çalışmalarımızı da kısa süre içerisinde tamamlamış olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa