Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tabiat harikası Akdağ'da kış güzelliği

        Afyonkarahisar - Denizli sınırlarında doğal güzelliği ve yaban hayatı ile dikkati çeken Akdağ Tabiat Parkı, etkili kar yağışı sonrası güzelliği ile ilgi gördü.

        AA'nın haberine göre yüksek noktası 2 bin 446 metre olan Akdağ, Sandıklı ilçesi sınırlarında bulunan Koca Yaylası, Çivril ilçesindeki Sığırkuyruğu Yaylası, geniş karaçam, kızılçam meşe ormanlarıyla adeta doğa harikası.

        Tarım ve Orman Bakanlığı'nca daha önce tabiat parkı ilan edilen Akdağ'a, baraj göleti, ziyaretçilerin konaklaması için yapılan ahşap bungalov evler, piknik yerleri ve çocuk oyun alanları düzenlemesi yapıldı.

        REKLAM

        Endemik 124 bitkiyi bünyesinde barındıran Akdağ'da aynı zamanda Tokalı Kanyonu, kanyondaki yaban atları ve kızıl geyikler de turistlerin ilgisini çekiyor.

        Kar yağışı sonrası beyaza bürünen Akdağ, buz tutan baraj göleti ve muhteşem manzarasıyla doğaseverlere ve fotoğraf tutkunlarına güzellik sunuyor. Karlar altındaki Akdağ, ihtişamlı doğası ve tertemiz havasıyla kampçıları da ağırlıyor.​​​​​​​

        Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri ile doğa tutkunlarınca, yoğun kar yağışı sonrasında yaban hayvanları için belirli aralıklarla yemleme çalışması yapılıyor.

        Buz tutmuş gölet etrafında yiyecek arayan ve bırakılan yemlerle beslenen yaban ördekleri de bölgeye ayrı bir güzellik katıyor. ​​​​​​​

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa