Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Müftülükte silahlı kavga! Ölü ve yaralılar var

        Erzincan'ın Tercan Kaymakamlığında müftülükçe düzenlenen toplantıda müftülük personelinin silahla ateş açması sonucu5 kişi hayatını kaybetti, hayati tehlikesi bulunan 2 kişinin ise tedavileri devam ediyor.

        Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, kaymakamlık binası giriş katındaki müftülük salonunda düzenlenen toplantı sırasında müftülük personeli Fatih A. ile bazı kişiler arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Fatih A., tabanca ile çevreye rastgele ateş açtı.

        İHA'nın haberine göre, yaşanan olayda İlçe Müftü Vekili/Vaiz E.K. ve Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni R.K. olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın akabinde aralarında intihar etmek isteyen F.A. da olmak üzere yaralanan beş kişi tedavileri için Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan Müezzin Kayyım M.K. ve İmam H.Y.G. isimli personeller ile olayın faili F.A. kaldırıldıkları hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Olayda toplam 5 kişi hayatını kaybetmiş olup, hayati tehlikesi bulunan 2 kişinin ise tedavileri devam ediyor.

        Erzincan Vali Vekili Dede Musa Baştürk, olayın Tercan ilçesinde kaymakamlık binasındaki toplantı salonunda müftülüğün her ay yaptığı toplantı sırasında yaşandığını söyledi. Baştürk, "Toplantı sırasında müftülük personeli olan ve psikolojik sorunları bulunan bir zanlının toplantı salonuna girip ateş açması sonucu 2 kişi öldü, yaralılar da var." dedi.

        Toplantıya imamlar ile müftülük personelinin katıldığını belirten Baştürk, güvenlik güçlerinin olay yerinde kontrolü sağladığını kaydetti.

        YARALILARIN SAĞLIK DURUMLARI AĞIR

        Valilikten yapılan açıklamada ise olayın müftü odası ile evrak bürosundaki müftülük çalışanlarının toplantısı sırasında yaşandığı belirtilerek, zanlı Fatih A.'nın müftülükte yardımcı hizmetler kadrosunda çalıştığı bildirildi.

        Müftülükte olay öncesi Fatih A.'nın izin talebi nedeniyle tartışma çıktığı aktarılan açıklamada, zanlının müftü odası ve evrak odasındaki çalışanlara ateş açtığı, ardından kafasına ateş açarak yaralandığı belirtildi.

        Ölen ve yaralananların kimliklerinin paylaşıldığı açıklamada, yaralıların Tercan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bilgisi verildi.

        Zanlının da aralarında yer aldığı 5 kişinin bu hastanedeki ilk müdahale sonrası Erzincan Mengücek Gazi ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği belirtilen açıklamada, 5 yaralının sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.

        DİYANET SORUŞTURMA BAŞLATTI

        Diyanet İşleri Başkanlığı, Erzincan'ın Tercan Kaymakamlığında müftülükçe düzenlenen toplantıda, bir müftülük personelinin silahla ateş açması sonucu Tercan Müftü Vekili Ersin Kan ve zanlının da aralarında bulunduğu 5 kişinin ölmesi, 2 kişinin de yaralanmasına ilişkin idari soruşturma başlattı.

        Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Tercan Kaymakamlığı'nda düzenlenen toplantıda meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi. Açıklamada, şunlara yer verildi:

        "Konunun araştırılması için Başkanlığımız tarafından idari soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybeden personelimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı personelimize acil şifalar dileriz."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa