Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Fenerbahçe Grundig Avrupa Voleybol Konfederasyonu - Voleybol Haberleri

        Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı'nda Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Challenge Kupası'nda İtalyan takımı Andreoli'yi yenerek alınan şampiyonluğun sevinci yaşanıyor.

        Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Televizyonu'na açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Bütün Fenerbahçelilere hediye olsun" dedi.

        Sarı-lacivertli takımı kazandığı şampiyonluktan dolayı kutlayan Yıldırım, şunları kaydetti:

        "Finale kalmak kolay değildi. Onun için hepsine teşekkür ediyorum. İnşallah erkeklerde de zor olan bir kulvarda bundan sonra yalnız Fenerbahçe değil, diğer Türk takımları da başarılı olurlar. Önemli olan yatırımlardır. Bizler hep bu yatırımları yaptık. Devlet de bu yatırımlara biraz daha fazla katkı yaparsa yalnız Türk voleybolu değil, bütün amatör branşlarda Türkiye, olimpiyatlarda ve Avrupa'da başarılı olacaktır. Bütün taraftarı, camiayı ve herkesi kutluyorum."

        Şampiyonluk maçı sonrasında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Grundig Antrenörü Daniel Castellani, muhteşem bir zafer elde ettiklerini belirterek, "3-2 yenildiğimiz ilk maçtan sonra taraftarımızın önünde bu kupayı kazanmak istiyorduk. Bu da üstümüzde çok büyük bir baskı kurdu. Savaştığımız için çok mutluyum. İlk kez böyle bir kupa kazanma heyecanı yaşadık. Bu bizim gelişimimiz için çok önemli. Şampiyonluğa ulaştığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.

        Burhan Felek Voleybol Salonu'nu dolduran taraftarlara teşekkür eden Castellani, "Taraftarımız bugün inanılmazdı. İlk defa bu kadar dolu tribünler önünde oynadık. Bizim için çok güzel ve inanılmaz bir maçtı" ifadelerini kullandı.

        Sarı-lacivertli takımın antrenörü, karşılaşmanın son setinde Andreoli Antrenörü Dario Simoni ile yaşadığı tartışma hakkında da konuşarak, "Ben sadece kendi takımım hakkında konuştum. Aldığı kararla ilgili hakeme bir şeyler söyledim. Simoni de bana doğru gelerek, 'Kapa çeneni' dedi. Bunun üzerine ben de 'Herkes kendi işini yapacak' diye karşılık verdim" şeklinde konuştu.

        Kaptan Arslan Ekşi: "İnanılmaz bir duygu yaşıyorum"

        Aldıkları şampiyonluğu değerlendiren Fenerbahçe Grundig Takım Kaptanı Arslan Ekşi, "İnanılmaz bir duygu yaşıyorum" dedi.

        Kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın uzun zamandır voleybola ve amatör branşlara çok büyük yatırımlar yaptığından söz eden Arslan, "Bunun karşılığını yavaş yavaş alıyoruz. Avrupa şampiyonu olduk. Son zamanlarda gördüğüm en iyi taraftar desteği bugün buradaydı. Bundan sonra Fenerbahçe Grundig olarak Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk yaşamak istiyoruz" şeklinde görüş belirtti.

        Çok mutlu olduklarını söyleyen sarı-lacivertli voleybolcu Emin Gök de "Fenerbahçe tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. Erkek voleybol takımı olarak ilk kez bir Avrupa kupası kazandık. Buraya gelen ve bizi yalnız bırakmayan taraftarlara teşekkür ediyorum. Onların desteğiyle rahat bir galibiyet aldık. Bu şampiyonluk tüm Fenerbahçe camiasına armağan olsun" ifadelerini kullandı.

        Takımın liberosu Serkan Kılıç ise elde ettikleri şampiyonluğu taraftarlara armağan ederek, "Çok önemli bir galibiyet aldık. Gerçekten bir tarih yazdık. 'İki kupa bir arma' diye sloganımız vardı. İnşallah kadın takımımız da bu akşam şampiyon olacak. Buraya bizi desteklemeye gelen herkese de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa