Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Maja Poljak Türk Telekom'da - Voleybol Haberleri

        Voleybolda, Aroma Bayanlar Birinci Ligi'nin güçlü ekiplerinden Türk Telekomspor, birbiri ardına büyük transferler yapmaya devam ediyor.

        Mavi-beyazlı kulüp, Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği'nin (FIVB) bayanlarda dünyanın bir numaralı oyuncusu olarak gösterdiği Küba asıllı İtalyan Taimarys Aguera ile Azeri oyuncu Natalia Mammadova'dan sonra şimdi de İtalya liginin ve Avrupa'nın en önemli orta oyuncularından Hırvat Maja Poljak'ı renklerine bağladı.

        Kulüp tesislerinde bugün yapılan törenle Hırvat Poljak, 2 yıllık sözleşmeye imza attı. Törende konuşan Türk Telekomspor Kulübü Başkanı Feridun Bilgin, Türk Telekom olarak basketbol ve voleybolda büyük isimlerle anlaşmaya devam edeceklerini belirtti.

        Bilgin, şampiyon olacak kadrolar kurma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, şöyle konuştu:

        ''Aguera ile başlayan atağımız devam etmektedir. Poljak, Avrupa'nın en önemli orta oyuncusudur. Türkiye'de voleybol artık çok önemli bir konuma geliyor. Aguera'nın transferiyle tüm dünyanın gözü Türkiye'ye çevrildi. Çok önemli oyuncular Türkiye'ye gelmek istiyor. Bazı şeyler sadece parayla olmuyor. (Aguera gittiyse biz de gideriz) düşüncesiyle buraya gelmek isteyen oyuncular var. Poljak transferinin hepimize hayırlı olmasını diliyorum.''

        Hırvat voleybolcu ise Türkiye'yi daha önce Aguera'nın buraya gelmesiyle duyduğunu belirterek, ''Motivasyonum çok yüksek. Burayla ilgili ilk izlenimim de çok iyi. Başarı için buradayım'' dedi.

        Hırvatistan Basketbol Milli Takımı'nın eski oyuncularından Zeljko Poljak'ın kızı olan Maja, son 8 yıldır İtalya Birinci Ligi'nin (Serie A1) önemli kulüplerinde forma giydi. 1,94 metre boyunda ve 73 kilo olan Maja Poljak'ın Avrupa'da önemli dereceleri bulunuyor.

        -BİLGİN: ''ÖZDURAK'A HAYATINDA BAŞARILAR DİLERİZ''-

        Kulüp başkanı Feridun Bilgin, antrenörleri Üzeyir Özdurak'ın ani bir şekilde takımdan ayrılması ve ardından Fenerbahçe ile anlaşmasıyla ilgili, ''Özdurak, bize ailevi sebeplerden dolayı İstanbul'a yerleşmesi gerektiğini söyleyerek takımdan ayrıldı. Ertesi gün Fenerbahçe için imza attığını öğrendik. Bu kendi seçimidir. Aramızda herhangi bir husumet geçmedi. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz'' diye konuştu.

        Bilgin, yeni antrenör konusunda henüz bir tercih yapmadıklarını, yönetim kuruluyla toplanarak bu konuda bir karar vereceklerini kaydetti.

        A.A.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa