Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Smaçlar final için! - Voleybol Haberleri

        Avrupa Şampiyonası’nda finale kalabilmek için karşılaşacağımız Sırbistan’ı çok yakından tanıyoruz.

        Ligimizde forma giymiş Maja Ognjenovic, Natasha Krismanovic ve halen giyen Jelena Nikolic gibi oyunculara sahipler. 15-16 Temmuz’da İstanbul’da düzenlenen Avrupa Ligi Dörtlü Finalleri’nde Türkiye’yi ikinci kez yenerek arka arkaya 3. kez şampiyon olan Sırbistan takımı olmuştu.

        Takımın hücumdaki silahları Brakocevic, Nikolic ve orta oyuncuları Rasic. Bu şampiyonada köşe smaçörlerinden istenilen hücum performansını alamayan Sırp takımı, ortadan daha fazla hücum ediyor. Pasör Ognjenovic hücumda smaçörlerin hızlı pas organizasyonu ile oynatmaya seviyor. Ortadan Rasic ile ön ve arka kısalar yapan Ognjenovic, Krismanovic ile de tek ayaklarda etkili olmaya çalışıyor.

        NİKOLİC FORMDA DEĞİL

        Nikolic ve Molnar’la manşet alan Sırbistan’da, aşil tendonundan sezon sonunda ameliyet olan Jelena Nikolic, henüz forma girmiş gözükmüyor. Sıçramada halen problem yaşayan Nikolic, Polonya maçını hücumda sadece 4 sayı ile tamamlayabildi.

        Dünya Grand Prix’sine ilk kez katılmasına rağmen bronz madalya kazanan Sırbistan, bu turnuva ardından formdan düşmüş gözüküyor. Bizim Sırbistan karşısında da en önemli silahımız ise hiç şüphesiz servislerimiz olacaktır.

        Özellikle Nikolic üzerine atılacak servisler işimizi kolaylaştırırken, Ognjenovic’in ortadan oynamasınıengelleyecektir. Saha ve seyirci baskısına karşı oynayabildiğimizi İtalya maçında gösterdik. Yine iyi bir konsantrasyon, etkili hücum ve defansla oynarsak finale çıkmamız sürpriz olmaz. Zira bu milli takım, bunu başaracak kapasiteye ve güce sahip.

        TÜRKİYE'NİN ARTILARI

        Servis

        Özge’nin pas dağılımı

        Köşelerden hücum

        Güçlü defans

        TÜRKİYE’NİN EKSİLERİ

        Saha

        Seyirci

        Sırbistan orta hücumları

        Sırbistan bloğu

        SAAT : 21.00

        YER : BELGRAD

        YAYIN: NTVSPOR

        HTSPOR / Burcu HAKYEMEZ DAL

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa