Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Voleybol'da Avrupa elemeleri başlıyor! - Voleybol Haberleri

        İtalya'nın Cagliari kentinde 17-22 Eylül terihleri arasında yapılacak 2011 FIVB Dünya Grand Prix Avrupa Elemeleri'nde 6 ülke takımı gelecek yıl yapılacak finallere katılabilmek için mücadele verecek. Türkiye elemeler sonunda Rusya, İtalya, Hollanda, Almanya ve Bulgaristan arasında ilk 3 takım arasına girebilirse, finallere yükselecek.

        Turnuva statüsüne göre elemelerde ilk 2 sırayı alan takımların finallere yükselmesi gerekiyor, ancak son yapılan FIVB Grand Prix Konseyi'nde, son Avrupa Ligi şampiyonu Sırbistan ve Wild Card serbest katılım hakkı sahibi olan Polonya'nın yanı sıra finallere Avrupa'dan 3 takımın gitmesi kararlaştırıldı.

        Konuyla ilgili görüştüğü A Milli Bayan Takımı Antrenörü Mehmet Bedestenlioğlu, çok önemli rakiplerle mücadele edeceklerini belirterek, ''Ben buna eleme mantığıyla bakmıyorum. Türkiye'nin bu finallerde mutlaka yer alması gerekiyor'' dedi.

        Türk voleybolunun, şu anda bulunduğu yerden çok daha üst sıraları hak ettiğini ifade eden Bedestenlioğlu, ''Hedefimiz, şu veya bu takımı yenmek değil, bu finallerde yer almak olmalı. Çünkü olimpiyatların yolu buradan geçiyor ve Türkiye bunu hak ediyor. Çok üstün voleybol oynamamız gerek. Hazırlık döneminde oyuncular çok iyi performans gösterdiler. Bunu elemelere de yansıtacağımızı düşünüyorum'' diye konuştu.

        Sakatlıkları bulunan pasör Elif Ağca ile libero Nihan Yeldan'ın kadroda yer almadığını ifade eden Mehmet Bedestenlioğlu, şöyle devam etti:

        ''Elif dizindeki sakatlık nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu zaten. Nihan da antrenman sırasında talihsiz bir şekilde yüzüne darbe aldı. Elemelerde birlikte olamayacağız ama bu iki arkadaşımızın Dünya Şampiyonası'na kadar hazır olacağını düşünüyorum.''

        CHIAPPINI'DEN SONRA İLK RESMİ TURNUVA

        2011 FIVB Dünya Grand Prix Avrupa Elemeleri, taşıdığı büyük önemin yanı sıra, milli takımdan olaylı bir şekilde ayrılan İtalyan antrenör Alessandro Chiappini'den sonra A Millilerin katılacağı ilk resmi turnuva olarak da dikkati çekiyor.

        Chiappini yönetimindeki A Milli Takım, Temmuz ayında Ankara'da yapılan Avrupa Ligi Finalleri'nde 3. olmuş ve 2011 Dünya Grand Prix Finalleri'ne doğrudan katılma şansını kaçırmıştı. Milli takımın, Avrupa Ligi Finalleri'nde hayal kırıklığı yaratan performansının ardından istifasını sunan Chiappini'nin yerine Mehmet Bedestenlioğlu getirilmişti.

        Mehmet Bedestenlioğlu, Grand Prix Avrupa Elemeleri'nde, milli takım ile birlikte ilk resmi turnuvasına çıkmış olacak.

        TAKIM KADROSU VE TURNUVA PROGRAMI

        2011 FIVB Dünya Grand Prix Avrupa Elemeleri için bugün İtalya'ya hareket edecek A Milli Takım kadrosunda yer alan isimler ve turnuva programı şöyle:

        A Milli Takım kadrosu: Cengiz Göllü bayan milli takımlar sorumlusu, Onur Çarıkçı menajer, Mehmet Bedestenlioğlu antrenör, Bülent Güneş yardımcı antrenör, İsmet Murat Atıl kondisyoner, Sibel Kahyalıoğlu masör, Naz Aydemir, Pelin Çelik, Esra Gümüş, Gülden Kayalar, Seda Tokatlıoğlu, Neriman Özsoy, Gözde Kırdar, Neslihan Darnel, Eda Erdem, Bahar Toksoy, Gizem Güreşen, Ayşe Gökçen Denkel sporcular.

        Turnuva programı:

        17 Eylül Cuma Almanya-Türkiye TSİ 18:3

        18 Eylül Cumartesi Türkiye-İtalya TSİ 21:00

        19 Eylül Pazar Bulgaristan-Türkiye TSİ 18:30

        21 Eylül Salı Rusya-Türkiye TSİ 16:00

        22 Eylül Çarşamba Türkiye-Hollanda TSİ 16:00

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa