Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Diğer Marsel üzgün! - Tenis Haberleri

        Türk tenisinin en önemli yıldızları arasında yer alan İlhan, sportif açıdan 2011 yılına iyi başlayamadığını söyledi.

        İlhan, Ocak ayından bu yana katıldığı turnuvalarda istediği sonuçları alamadığını belirterek, ''Karşılaşmalarda iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Ancak oyunumdaki bazı taktik kısımları değiştirmem gerekiyor. Söz konusu eksikliklerimi antrenörümle birlikte belirleyip, en kısa zamanda düzelteceğim. Bana inananların güvenini boşa çıkarmayacağım. Eski performansımı en kısa zamanda tekrar yakalayacağım'' diye konuştu.

        Dünya sıralamasında şu anda 105. sıraya gerilediğini hatırlatan İlhan, şunları söyledi:

        ''Bir ara 87. sıraya kadar çıktığım sıralamada düşüşe geçtim. Ancak bu düşüşü en kısa zamanda telafi edeceğim. Amacım bu sene ilk 50 tenisçi arasına girebilmek. Her sporcunun kariyerinde iniş-çıkışları olur. Şu andaki zor durumumdan çıkmak adına elimden gelen bütün çalışmayı ve mücadeleyi göstereceğim. Bu yıl çok önemli turnuvalara katılacağım ve 2011 yılının sonunu iyi getireceğim.''

        ''RAKİPLERİM BANA KARŞI ARTIK DAHA DİKKATLİ DAVRANIYOR''

        Dünya sıralamasında ilk 100'e girdikten sonra turnuvalarda karşılaştığı rakiplerin kalitesinin arttığını da kaydeden İlhan, ''Dünya sıralamasında belli bir aşamayı geçtikten sonra rakiplerinizin size olan bakış açısı da değişmeye başlıyor. Karşılaşmalarda rakiplerimin bana karşı artık daha fazla dikkatli davrandığını görüyorum. Benim de bu duruma mutlaka alışmam ve ona göre mücadele etmem gerekiyor. Tabii bunların hepsini yaşayarak öğreniyorsunuz. Benim için artık çıkışa geçme zamanı geldi'' diyerek sözlerini tamamladı.

        Marsel İlhan, bu sezon katıldığı Aircel Chennai Açık Tenis Turnuvası, Avustralya Açık Tenis Turnuvası, Heilbronn Turnuvası ve ATP Zagrep Turnuvası'nda ilk turda elenmiş, Uluslararası Medıbank Tenis Turnuvası'nda ve Hollanda'daki ABN AMRO Turnuvası'nda ise eleme turunda yenilerek ana tabloya kalamamıştı.

        ANTRENÖR CAN ÜNER

        Marsel İlhan'ın antrenörü Can Üner ise art arda gelen yenilgilerin her tenisçinin başına gelebilecek bir süreç olarak nitelendirerek, ''Dünya sıralamasında ilk 100'de kalmak, öncelikli hedefimiz'' dedi.

        Marsel'in artık dünya çapında tanınan bir tenisçi olduğunu, bunun da rakiplerini daha dikkatli oynamaya ittiğini kaydeden Üner, ''Bu normal bir süreç. Her tenisçi, sene başında, ortasında veya sonunda bu tür bir süreç yaşayabilir. Bize sezon başında denk geldi. Marsel, ilk kez 6 maç üst üste kaybetti, bu da kendisinde ister istemez bir strese neden oldu. Alacağı bir galibiyetle, eski günlerine döneceğine inanıyorum'' diye konuştu.

        Üner, konuşmasını şöyle tamamladı:

        ''Taktik ve mental olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlk 100'de kalmak öncelikli hedefimiz. Daha sonra ilk 50'ye girebilmek için mücadele edeceğiz. Bunun kolay olmadığının bilincindeyiz. Ancak yılmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kaybedilen bu maçları bir düşüş olarak değil, öğrenim süreci olarak görüyoruz. Marsel'i daha komple bir oyuncu haline getirmek için antrenmanlarımız sürüyor. Rakibine göre oyunu değiştirebilen, A planı tutmazsa B planını devreye sokabilecek bir hale gelmesi için çabalıyoruz. Alınan yenilgiler açıkçası ekip olarak bizi daha da hırslandırdı. Marsel, artık çok daha azimli çalışıyor. Bu yenilgilerden gerekli dersleri çıkarıp, bulunduğumuz sıralamadan daha yukarıya çıkmayı amaçlıyoruz.''

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa