Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Olimpiyat Alnımızın akıyla çıktık - Olimpiyat Haberleri

        İstanbul Ataköy Atletizm Salonu'nun şampiyonaya yetiştirilmesinde, Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığı'yla birlikte olağanüstü bir çaba harcadıklarını vurgulayan Bakan Kılıç, ''Türk müteahhitleri 3 vardiya çalışarak büyük bir başarıya imza attı. IAAF üyelerinden tam not aldık. Katılan tüm ülkelere, sporculara teşekkür ediyorum. Türk atletizmi ilk kez büyük bir kapalı spor salonu kazanmış oldu. İstanbul 2020 yolunda emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

        BAKAN KILIÇ 4 GÜNDÜR İSTANBUL'DA

        İstanbul 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylığı sürecinde 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na büyük önem veren Gençlik Spor Bakanı Suat Kılıç, 4 gündür tüm mesaisini bu organizasyon için harcıyor.

        İstanbul'a 8 Mart Perşembe günü gelerek şampiyonayı yakından takip eden, tüm müsabakaları kaçırmadan izleyen Suat Kılıç, Türkiye'nin bu alanda ilk kez kazandığı 2 madalyaya da bizzat şahit oldu.

        Ataköy Atletizm Salonu'nun organizasyona yetişmesi için büyük gayret gösteren Bakan Kılıç, organizasyonda herhangi bir aksaklık yaşanmaması için düzenlemelerle yakından ilgilenirken, bu akşam yarışların tamamlanmasının ardından Ankara'ya dönecek.

        KADİR TOPBAŞ'TAN HEDİYE

        Öte yandan AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nca Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinden 25 minik atlet ile 5 antrenör, 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası süresince İstanbul'da ağırlandı.

        AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nca yürütülen ''Gönül Köprüsü Kardeşlik Projesi'' kapsamında minik atletler şampiyonlarla buluştu. İstanbul'a, Ağrı, Van, Batman, Muş ve Hakkari illerinden davet edilen 25 küçük sporcu ve 5 antrenör, İstanbul'da şampiyona süresince konuk edildi.

        Proje koordinatörü AK Parti Ankara İl Başkanlığı Spor Komisyonu Başkanı Ensar Kurt yaptığı açıklamada şunları söyledi:

        ''Türkiye olarak ilk kez Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na ev sahipliği yaptık. Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde atletizm sporuna gönül vermiş, geleceğin atletleri minik kardeşlerimizin bu şampiyonayı canlı olarak izlemelerini istedik. Onlara da bu heyecanı yaşatmak istedik. 25 çocuğumuz ve 5 antrenörümüzü İstanbul'da ağırladık. Çok mutluyuz. Çocuklarımız da bu heyecanı yaşadılar. Bu projeye destek veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin'e ve Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz.''

        Bu arada, Kadir Topbaş'ın, minik sporculara spor malzemesi ve kıyafet hediye ettiği belirtildi. Çocuklar İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini de görme fırsatı buldu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa