Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Olimpiyat "Gururlu ve mutluyuz" - Olimpiyat Haberleri

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte atletizm salonuna gelen Başbakan Erdoğan, burada kendisini bekleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve berberindeki heyetle resmi açılış kurdelesini kesti.

        Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada, 14. Dünya Atletizm Şampiyonası'nın, Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildiğini belirterek, şunları söyledi: ''Yıllardır adeta bir yılan hikayesine dönen, 'İstanbul niçin bir kapalı atletizm spor salonuna sahip olmuyor?' sorusunun cevabını Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nu bitirirken, nasıl iktidarımız orada yerel yönetimiyle bütünleşerek bir güç sergilediyse, bugün burada yine tüm atletizm aşıklarının İstanbulumuzda, ülkemizde böyle bir salona sahip olduğunu görüyoruz. Bunun gururu içindeyiz, mutluluğu içindeyiz. İsmini şu an kararlaştırmadık ama ismini kararlaştırdıktan sonra inşallah tabelasını ona göre asacağız. Şimdi geçici olarak, İstanbul Ataköy Atletizm Kapalı Spor Salonu olarak ifade ediyorum. Tüm atletizmseverlere, gençliğimize, ülkemize milletimize, hayırlı olmasını temenni ediyor, sizleri kalbi duygularla selamlıyorum.''

        Erdoğan, kurdeleyi, ''Ya Allah, Bismillah'' diyerek kesti.

        Ataköy Atletizm Salonu'nda düzenlenen organizasyonun akşam seansı öncesinde gerçekleştirilen resmi açılışı öncesinde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile birlikte protokol tribününe gelen Başbakan Erdoğan, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği Başkanı Lamine Diack'ın yanına oturdu.

        Kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte salona gelen Başbakan Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, ''İstanbullular olarak böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururu içerisindeyiz'' dedi.

        Başbakan Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

        ''Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin Sayın Başkanı, Sayın Genel Sekreter, çok değerli IAFF yöneticileri ve 172 ülkeden gelen çok değerli sporcular, değerli misafirler... Sizleri şahsım, milletim adına en kalbi duygularımla selamlıyorum. İstanbulumuza, Türkiyemize hoş geldiniz. İstanbullular olarak böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururu içerisindeyiz. Hele hele bugün resmi açılışını yaptığımız böyle anlamlı, güzel bir kapalı spor salonunda bunu gerçekleştirmenin mutluluğu, ülkem adına bizlere gurur veriyor. Milletim adına bizlere gurur veriyor. Tekrar 'hayırlı olsun' diyorum.''

        Başbakan Erdoğan, 3 gün boyunca 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nı burada takip edeceklerini belirterek, şunları söyledi:

        ''Ataköy Atletizm Salonu'nda inanıyorum ki dünyaya en güzel barış, dayanışma ve dostluk mesajları ileteceğiz. Yakın ya da uzak ülkelerden gelmiş tüm dostlarımız burada. İstanbul'da lütfen kendilerini misafir gibi değil, ev sahibi gibi kabul etsinler. Zira bu şehir insanlık tarihine, dünyanın kadim medeniyetlerine ev sahipliği yapmış, medeniyetlere köprü olduğu kadar, medeniyetler inşa etmiş bir şehirdir. Türkiye'nin misafirperverliği, İstanbul'un eşsiz güzellikleri eminim ki sizleri tekrar buraya çekecek, İstanbul ve Türkiye'nin diğer tüm güzel şehirleri sizi büyük bir samimiyetle kucaklayacaktır. Tüm sporcularımızın ve misafirlerimizin İstanbul'dan en güzel hatıralarla ülkelerine dönmelerini temenni ediyorum. Yarışmalarda tüm ülke sporcularına başarılar diliyorum. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'ne, Sayın Başkan ve ekibine, organizasyonda görev alan tüm dostlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Şampiyonanın ülkelerimiz, halklarımız, tüm dünya için barış, huzur, refah getirmesini diliyorum. Sporun dostluk ruhunun dünyamıza egemen olmasını diliyorum. Ve şimdi 14. Dünya Atletizm Şampiyonası'nı açıyorum. Başarılar diliyorum.''

        Başbakan Tayyip Erdoğan, açılış töreninin bitiminin ardından salondan ayrıldı.

        DİACK'TAN ÖVGÜ

        Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği Başkanı Lamine Diack ise, açılış töreninde yaptığı konuşmada organizasyona övgüde bulundu.

        2012 yılında IAAF olarak düzenledikleri en büyük etkinlik olan Dünya Salon Atletizm Şampiyonası açılış töreninde salonda bulunanları ağırlamanın ayrıcalığını yaşadığını ifade eden Diack, şöyle konuştu:

        ''Londra Olimpiyatları'nda zirveye ulaşacak olan heyecan ve atletizm dolu bu yılın kusursuz başlangıcını burada yapıyoruz. Kalplerimiz bir kez daha tüm müsabakaların gerçekleşeceği yerde olacak. Türkiye, bu yıl ilk defa IAAF'ın etkinliklerine ev sahipliği yapıyor olsa da Türk atletleri ve devletin yetkili mercileri, 2012 yılında kuruluşunun 100. yıldönümünü kutlayan IAAF'ın tarihine ciddi bir katkıda bulunmuştur. Hem Avrupa'daki atletizm geleneğini yakalayan, hem de Asya'daki yeni pazarlara erişimi sağlayan Türkiye'de atletizme olan ilginin artması, IAAF için, atletizmin dünya çapında gelişmesi açısından büyük önem taşımaktadır.''

        Diack, unutulmaz bir Dünya Salon Atletizm Şampiyonası için Türkiye'nin büyük çaba sarf ettiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

        ''Dolayısıyla bu Türkiye'nin sporda mükemmeliyeti yakalamaktaki kararlılığının en büyük kanıtıdır. Dolayısıyla, Türkiye Başbakanı Sayın Tayyip Erdoğan'ın bu akşam bizimle birlikte olması son derece önemlidir. Şu an içinde bulunduğumuz 7500 kişi kapasiteli ve yanında bulunan ısınma tesisleriyle Türkiye'nin ilk atletizm salonu olan Ataköy Atletizm Arena, atletizm mirasını uzun yıllar yaşatmaya devam edecektir. Eminim ki sporcularımız bu muhteşem seyircilerin beklentilerini karşılayacak ve atletizm tarihine eşsiz sayfalar eklemeye devam edeceklerdir.''

        DANS GÖSTERİSİ YAPILDI

        Korhan Abay'ın sunduğu açılışta, önce dans gösterisi yapıldı.

        Salondaki dans ve ışık gösterisi, seyirciler tarafından beğeniyle izlendi. Daha sonra, katılan 172 ülkenin bayraklarını taşıyan gençler, salonda yerlerini almasının ardından İstiklal Marşı okundu.

        İstiklal Marşı'nın ardından konuşmalar yapılırken, törenin sonunda IAAF bayrağı göndere çekildi ve IAAF marşı çalındı.

        Açılış töreninde salonda yer yer boşluklar dikkati çekti.

        Bu arada, açılışta, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de hazır bulundu.

        SUAT KILIÇ'IN KONUŞMASI

        Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, ''Bu salon bugüne hazır olabildiyse, bugün bu salon 172 ülkenin bayraklarını ve gençlerini burada misafir edebiliyorsa, bütün imkanlar seferber edilebildiyse, hiç kuşkusuz bundaki en büyük emek ve pay sahibi, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarını borçlu olduğumuz sizsiniz, Başbakanımız Tayyip Erdoğan'dır'' dedi.

        Suat Kılıç, açılış törenindeki konuşmasında, organizasyonun 172 ülkenin katıldığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

        ''Dünyanın neredeyse tüm renkleri, tüm bayrakları burada gururla önümüzdeler, gerçekten büyük bir onur duyuyoruz. Neredeyse bütün diller, bütün dinler, bütün renkler, bütün ırklar, sporun barışa ve kardeşliğe olan evrensel çağrısıyla bugün karşımızdalar, yanı başımızdalar. İstanbul 3 gün süreyle sporun anası kabul edilen, 47 branşı bünyesinde barındıran atletizm sporunun sporcularını misafir edecek. Medeniyetlerin, kültürlerin, tarihlerin, coğrafyaların kesişim kümesi olan, bir tarih başkenti, bir spor başkenti kimliğini taşıyan İstanbul'da, bu eşsiz organizasyonla ev sahipliği yapmaktan dolayı gerçekten büyük gurur duyuyoruz. Ev sahipliğimiz noktasında bize katkılar sağlayan başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, Valimiz olmak üzere tüm İstanbullu sporseverleri sevgilerimizi ifade ediyorum.

        Çok saygıdeğer Başbakanım; bu salonda gerçekten çok büyük emekler var. Spor Genel Müdürlüğümüz çalışanlarımızdan, müteahhit firma işçilerine varıncaya kadar 24 saat süreyle geceli gündüzlü büyük emekler ortaya kondu. Gerek Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği Başkanı, gerekse yardımcısı Sergey Bubka bu salonda birkaç günden bu yana incelemeler yaptılar. Teşekkürlerini ve takdirlerini ifade ettiler. Şunu ifade etmek isterim, bu salon bugüne hazır olabildiyse, bugün bu salon 172 ülkenin bayraklarını ve gençlerini burada misafir edebiliyorsa, bütün imkanlar seferber edilebildiyse, hiç kuşkusuz bundaki en büyük emek ve pay sahibi, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarını borçlu olduğumuz sizsiniz, Başbakanımız Tayyip Erdoğan'dır. Kendisine teşekkürlerimi ifade ediyorum. İnşallah bu heyecanla, bu destekle, bu katkılarıyla birlikte biz Türkiye'nin nice kentinde, nice büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz.''

        Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ise, en önemli küresel spor organizasyonlarından birini düzenledikleri için büyük gurur duyduklarını ifade etti.

        Terzi, şampiyonanın Türkiye'de gerçekleşmesini sağlayan Başbakan Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'a teşekkür etti. Terzi, izleyicilere keyifli bir şampiyona diledi.

        TÜRKİYE'NİN İLK ATLETİZM SALONU

        ''Ataköy Atletizm Salonu'' olarak anılan salon, 27 metre yüksekliğinde, 125 metre boyunda, 87 metre genişliğinde inşa edildi. Salonda, 6 kulvarlı 200 metre oval pist, 8 kulvarlı 60 metre düz pist, gülle atma, yüksek atlama, sırıkla atlama, uzun ve üç adım sektörleri bulunuyor. Yapımına 2010 yılının eylül ayında başlanan salon, yaklaşık 32 milyon liraya mal oldu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa