Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Cesare Prandelli, Birhan Vatansever, Birhan Vatansever Galatasaray - Galatasaray Haberleri

        Prandelli ile birlikte Avusturya kampına götürülen genç oyuncular arasında en çok Birhan Vatansever ön plana çıkıyor... G.Saray altyapısının en önemli projelerinden biri olan 17 yaşındaki oyuncunun ise en büyük destekçisi kendisi gibi altyapıdan yetişen ve formayı alan Semih Kaya...

        Birhan'ın hem fiziksel hem de teknik gelişimi ise tam 1.5 yıldır sarı-kırmızılı idarecilerin gözetimi altında. Daha önce altyapıdan çıkan Emre Çolak, Arda Turan, Semih Kaya gibi oyuncuların ilk geldikleri dönemde fiziksel açıdan oldukça yetersiz olmaları nedeniyle yeni dönemde farklı bir çalışma başlatılırken ilk meyvesi ise Birhan Vatansever oldu.

        EN BÜYÜK ŞANSI PRANDELLI

        İdmanlarda Taffarel'in 'Beckenbauer' diye seslendiği Semih Kaya'nın ise 'Hayır o yeni Semih olacak' dediği oyuncuya 1.5 yıl önce A takım kondisyonerleri tarafından hız ve çevikliğin ağırlıkta olduğu özel bir program hazırlanırken sağlık ekibi ise fiziksel gelişiminin tamamlanması konusunda devreye girdi.

        17 yaşındaki orta saha için sağlık heyeti günü gününe hareket ederken oyuncunun evinde yiyeceği yemekler bile özel bir şekilde hazırlanarak günlük kumanyalar halinde kendisine ulaştırılıyor.

        İşte bu çalışmaların ürünü olarak altyapıdan gelen diğer isimlerle Avusturya'da, Prandelli'nin testlerine tabi tutulan Birhan sınavları geçiyor. G.Saraylı yetkililerin oyuncunun üzerine bu kadar titrediğini gören ve yıllardır devam eden hazırlıkları gören Prandelli, oyuncunun sezon içinde çok şans bulamayacağını bilse de takıma adapte olması için sık sık çift kale maçlarda şans verip uyum sağlaması için çaba harcıyor.

        (Sampiy10)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa