Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Cesare Prandelli Fiorentina, Cesare Prandelli Diego Della Valle - Galatasaray Haberleri

        Dünya Kupası'nda grup aşamasında elenmelerini takiben açıklama yapmadan İtalya Milli Takımı'ndan istifa ettikten sonra Galatasaray ile anlaşan Cesare Prandelli'ye ülkesinde tepkiler dinmiyor. Son olarak Prandelli'nin 5 yıl çalıştığı Fiorentina'nın sahibi ile onursal başkanı Della Valle kardeşler sert açıklamalarda bulundu.

        Fiorentina'nın sahibi Diego Della Valle ile kulübün Onursal Başkanı kardeşi Andrea Della Valle, Roma'da katıldıkları bir etkinlikte, ülkesinden adeta kaçmakla suçlanan teknik direktör Cesare Prandelli'yi değerlendirdi.

        Diego Della Valle, "Prandelli artık Türkiye'de çalışacak. Bu konudaki yorumunuz nedir?" şeklindeki soruya, "Bana Prandelli'yle ilgili bir şey sormayın, çünkü söz konusu o olunca objektif açıklama yapamıyorum. Zira Prandelli saygı duymadığım bir insan. Bundan başka ne yorum istiyorsunuz?" diye yanıt verdi.

        Bunun ardından İtalyan basınına konuşan Diego Della Valle, "O'nun milli takımdan istifa etmesi beni hiç şaşırtmadı. O zoru gördüğünde her zaman kaçan birisidir. Bunun şahidi benim. Bu onun DNA'sında var" ifadelerini kullandı.

        56 yaşındaki teknik adamın, hiçbir şeyi iyi yapmayı başaramadığını öne süren Della Valle, "Sadece medyatik ilişkileri çok güçlü bir şekilde kurar, iş icraata gelince faaliyet yoktur. Ağızlarda acı bir tat bırakarak İtalya'dan ayrıldı. Hiç kimseye neler olduğunu açıklamadı. 'Ne yaptığımı size açıklayayım' deme alçakgönüllülüğünü bile gösteremedi" diye eleştirilerini sürdürdü.

        PRANDELLI TÜRKİYE'DE İYİ İŞLER YAPABİLİR

        Andrea Della Valle ise, ağabeyinden daha yumuşak ifadeler kullandı. Prandelli'yi profesyonel bakımdan en iyi tanıyan kişinin kendisi olduğunu belirten Della Valle, "O iyi bir antrenördür. O, Della Valle Fiorentina'sının önemli bir parçası oldu. Bir süredir teknik direktörlük yapmıyordu, şimdi Türkiye'de bunu hayata geçirebilecek" ifadeleriyle, Prandelli'nin 4 yıllık milli takım görevi boyunca aktif olamadığına işaret etti.

        Prandelli'nin Türkiye'de iyi işler yapacağına inandığını dile getiren Della Valle, "Çünkü orada yüzde 100 antrenörlük yapacak. Ancak ne yazık ki son haftalarda çok dağıldı" dedi.

        Prandelli'nin, "Milli takımda beni en çok hayal kırıklığına uğratan Giuseppe Rossi (Fiorentina'da forma giyiyor)" oldu açıklamasına ise kızdığını söyleyen Della Valle, "Prandelli, elenmemizin tek sorumlusu olarak oyuncumuz Rossi'yi gösterme rahatlığına da sahip. O sadece saçmalıyor. Umarım sadece bir şaşkınlık içinde bunları söylemiştir" dedi.

        İtalyan iş dünyasının önemli simaları Della Valle kardeşler, 2002 yılında Fiorentina'yı satın almıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa