Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Rio Ferdinand ile Manchester United'ın yolları ayrıldı - Futbol Haberleri

        İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'ın tecrübeli oyuncusu Rio Ferdinand, yayımladığı mesajla takımına veda etti.

        Sezon sonunda bitecek sözleşmesinin yenilenmeyeceği açıklanan Ferdinand'ın, kulübün resmi internet sitesinden yayımladığı veda mesajında şu ifadeler yer alıyor:

        "Geçen birkaç ayda geleceğim hakkında uzun uzun düşündüm. 12 mükemmel yılın ardından ayrılmak için doğru zamanın geldiğine karar verdim. Manchester United'a kupalar kazanma umuduyla geldiğimde bu kadar başarılı olabileceğimizi hayal bile etmemiştim. Harika oyuncularla kazandığımız ilk Premier Lig zaferini ve Moskova'da elde ettiğimiz Şampiyonlar Ligi kupasını her zaman hatırlayacağım."

        Manchester United'da çocukluk hayallerinin gerçek olduğunu belirten 35 yaşındaki futbolcu, "Koşullar umduğum şekilde bir vedaya izin vermese de takım arkadaşlarıma, teknik heyete, kulübe ve taraftarlara bu inanılmaz 12 yıl için teşekkür ederim. Çocukluk hayalim olan kupalar kazanmak, bu kulüpte gerçek oldu. Kendimi iyi hissediyorum ve sağlıklıyım. Gelecekte beni bekleyen yeni maceralara hazırım" ifadelerini kullandı.

        Leeds United'dan 2002 yılında 30 milyon sterlin karşılığında Manchester United'a transfer olan Ferdinand, 12 yıllık kariyerinde 455 maça çıkarken 8 gol kaydetti. Başarılı futbolcu, "Kırmızı Şeytanlar" ile 6 Premier Lig, 2 Lig Kupası ve birer UEFA Şampiyonlar Ligi ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu elde etti.

        Ferdinand, İtalyan ekibi Inter ile anlaştığı duyurulan Sırp savunmacı Nemanja Vidic'in ardından kulübünden ayrılması kesinleşen ikinci isim oldu. Geçici teknik direktör olarak takımın başına getirildikten sonra oyuncu-teknik adam olarak kariyerini sürdüren 40 yaşındaki Ryan Giggs'in ve haziran ayının sonunda kontratı sona erecek Patrice Evra'nın geleceğindeki belirsizlik sürerken, Javier Hernandez, Nani ve Antonio Valencia başta olmak üzere birçok futbolcunun adı transfer haberleri arasında yer alıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa