Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Barcelona Atletico Madrid maçı ne zaman hangi kanalda, Barcelona Atletico Madrid canlı izle, Atletico Madrid nasıl şampiyon olur - Futbol Haberleri

        La Liga'da şampiyonluk düğümü ligin son haftasında oynanacak Barcelona-Atletico Madrid maçıyla çözülecek. Arda Turan 'ın formasını giydiği Atletico Madrid , 18 yıl aradan sonra La Liga'da şampiyonluğunu ilan etmek için elinde büyük bir fırsat bulunduruyor. Barcelona-Atletico Madrid maçı 17 Mayıs Cumartesi günü (TSİ) saat 19.00'da oynanacak.

        Ligin son haftasına 86 puanlı Barcelona'nın 3 puan önünde 89 puanla giren Diego Simeone'nin öğrencileri son hafta Katalan devi ile oynayacağı karşılaşmadan alacağı beraberlik veya galibiyet halinde ipi göğüsleyecek.

        BARCELONA NASIL ŞAMPİYON OLUR?

        La Liga'da puan eşitliği durumunda ikili averaja bakılıyor. Ligin ilk yarısında oynanan maç 0-0 berabere bitmişti. Bu nedenle Barcelona''nın şampiyon olabilmesi için son hafta Atletico Madrid'i mutlaka yenmesi gerekiyor.

        ATLETICO BU SEZON BARÇA'YA YENİLMEDİ

        İki takım bu sezon daha önce 5 kez karşı karşıya geldi. Sezon başında İspanya Süper Kupası'nda oynanan iki karşılaşma 1-1 ve 0-0'lık skorlarla sona ermişti. 11 Ocak'ta Vicente Calderon'da oynanan lig maçı da 0-0 sona ermişti. Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde de eşleşen iki ekibin mücadelesinde Camp Nou'da oynanan maç 1-1 sona ermiş, rövanşı 1-0 kazanan Arda Turan ve arkadaşları turu geçmişti.

        ARDA BİR İLKE İMZA ATABİLİR

        Galatasaray kariyerinde 2007-2008 sezonunda şampiyonluk yaşayan Arda Turan, Atletico Madrid şampiyon olursa kariyerindeki ikinci lig şampiyonluğuna imza atacak. Ayrıca Arda Turan La Liga'da şampiyonluk sevinci yaşayan ilk Türk futbolcu olacak.

        Arda Atletico Madrid forması ile daha önce UEFA Avrupa Ligi Kupası, UEFA Süper Kupa ve İspanya Süper Kupası şampiyonlukları yaşamıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa