Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Akhisarspor Akigo Akhisar Belediyespor deplasmanda umduğunu bulamadı - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunda dış saha maçlarını Sivasspor karşısında aldığı 3-1'lik mağlubiyetle tamamlayan Akhisar Belediyespor, bu sezon 17 deplasman maçında sadece 13 puan alabildi.

        Deplasmanda oynadığı 17 maçta 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 10 yenilgiyle sahadan ayrılan Akhisar Belediyespor, bu maçlarda 14 gol atarken, kalesinde 34 gol gördü. Dış sahada Kasımpaşa (4-2), Trabzonspor (4-2) ve Kardemir Karabükspor'u (2-0) mağlup eden, Bursaspor (0-0), Çaykur Rizespor (0-0), Kayserispor (0-0) ve Gaziantepspor'la (1-1) berabere kalan Akhisar Belediyespor, diğer maçlarda sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Bu sezon deplasmanda Galatasaray'a 6-1, Fenerbahçe ve Torku Konyaspor'a ise 4-0'lık sonuçlarla mağlup olan Akhisar Belediyespor, dış sahada oynadığı ilk 8 maçta gol sevinci yaşayamadı.

        En golcü Mehmet Akyüz

        Deplasman maçlarında 4 golü bulunan Mehmet Akyüz, dış sahada en golcü isim olurken, Mehmet Akyüz'ü Niasse (3), Bruno (2) ve Bilal Kısa, Kenan Özer, Kerim Zengin (1) izledi. Ege temsilcisinde Bruno ve Merter Yüce dış saha maçlarında kendi kalelerine gol atma şanssızlığı yaşadılar.

        Geçen sezon daha başarılıydı

        Süper Lig'de ilk sezonunda dış sahada oynadığı 17 maçta 22 puan toplayan Akhisar Belediyespor, deplasmanda en başarılı Galatasaray'dan 8 puan az elde etmişti. Geçen yıl deplasmanda en başarılı 6. ekip olan Ege temsilcisi, bu sezon ise son hafta maçlarını dış sahada oynayacak Elazığspor (12) ve Torku Konyaspor'la (11) dış sahada en başarısız takımlardan biri olarak dikkati çekti.

        En fazla kart gören Uğur Demirok

        Deplasmanda 33 sarı ve 3 kırmızı kartla cezalandırılan Akhisar Belediyespor'da Çağdaş Atan, Sonko ve Kuate takımlarını 1'er kez eksik bırakırken, Uğur Demirok gördüğü 5 kartla en fazla sarı kart gören futbolcu oldu.

        En fazla forma giyenler Niasse ve Güray Vural

        Akhisar Belediyespor'un golcü oyuncusu Niasse deplasmandaki 17 maçta da ilk 11'de kendisine şans bulurken, sadece 1 müsabakanın son 6 dakikasında oyunda yer almadı. Güray Vural ise 16 maçı ilk 11 olmak üzere 17 müsabakanın tamamında forma giyen ikinci oyuncu oldu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa