Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Rıdvan Dilmen, Beşiktaş Bilic yorumu, Rıdvan Dilmen yorum - Futbol Haberleri

        Dilmen, 1-0 mağlup olan Beşiktaş'ın ofansif oynamadığını ve Bilic'in şampiyonluğu değil ikinciliği düşündüğünü söyledi.

        NTV'de yayınlanan %100 Futbol programının yorumcusu Rıdvan Dilmen, Karabükspor - Beşiktaş maçını değerlendirdi. Dilmen, 1-0 mağlup olan Beşiktaş'ın ofansif oynamadığını ve Bilic'in şampiyonluğu değil ikinciliği düşündüğünü söyledi.

        İşte Rıdvan Dilmen'in Karabükspor - Beşiktaş maçı değerlendirmesi:

        "Ortak özellikleri olan iki takımın karşılaşmasını izledik. İki takımda orta alanda topu alarak hızlı ataklara çıkabiliyor. Gökhan Töre ve Holosko sakat olduğu için acaba Bilic sistemde değişiklik yapacak mı diye kendime sordum. Atiba'yı sağ ön tarafta kullanacağı hiç aklıma gelmedi. Beşiktaş'ın kadrosu 4-5-1'lik bir kadro. Beşiktaş duran toplarda, Mustafa'nın ve Almeida'nın pozisyonunda golü atabilseler hem oyunu tutarlar hem de 2'yi 3'ü atabilirlerdi.

        Gol pozisyonunda Pedro'nun Dany'nin arkasında olması gerekiyordu. Sol bek ve sağ bek oyuncularının alanı daraltması gerekiyordu. Savunma oyuncusu sürekli dikkatli olmak zorunda dalmaması gerek. Cin gibi olması gerekiyor. Hücum oyuncusu dalabilir, orta saha oyuncusu dalabilir ama defans oyuncuları asla dalamaz. Dany, Pedro ve Motta daldı.

        Bilic "Fenerbahçe'yi yakalayamayız" diyor. Atiba'yı oynatarak tedbirli oyun istediğini gösterdi. Beşiktaş bugün lider olsaydı ve arkasındaki takımla 1 puanlık fark olsaydı Beşiktaş bugün daha ofansif bir oyun oynardı. Bilic ben şablonumdan taviz vermem diyor. O kadar eksiğine rağmen değiştirmediği gibi Almeida oyuna girince Oğuzhan'ın bölgesine Mustafa Pektemek'i çekti. Mustafa o pozisyonda oynayamaz ki oynayamadı daldı ve ikinci santrafor olarak oynadı. Bilic'in çok eksik bir kadrosu vardı. Fenerbahçe Bursaspor'u yenerse puan farkı 13 olacak. Artık yakalaması imkansız gibi. Bilic de bunu düşünerek ikinciliği kaybetmemek istemiş olmalı.

        Bilic gibi bir futbol adamının bunu yapmaması lazım. Atiba sağ önde oynayamaz. Bakın Caner sol önden sol arkaya gitti. Çünkü katetme özelliği var. Atiba bu tip oyuncu değil. Atiba orta saha oynayan kuvvetli ve devamlılığı olan bir oyuncu."

        (Maraton)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa