Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Ahmet Nur Çebi, Ahmet Nur Çebi Markus açıklamalar - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Mali anlamda çok büyük sorunları olan bir kulüp devir aldık. Şu an çok şükür borçlarını ödeyebilen, kapısı çalındığında kimseyi mağdur etmeyen ve verdiği sözleri tutabilen bir kulüp haline geldi" dedi.

        Çebi, Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) Üniversiteli Beşiktaşlılar (UNİBJK) tarafından Hamit Çepni Konferans Salonu'nda düzenlenen "Beşiktaşlı Gençler Beşiktaş Peşinde Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, 580 milyon Türk lirası borucu 430 milyon kadar düşürmeyi başardıklarını söyledi.

        Yeni stadın çalışmalarına devam ettiklerini belirten Çebi, şunları kaydetti:

        "Biz iki sene evvel yönetime geldik. Geldiğimizde çok sıkıntılı bir süreç yaşadık. Mali anlamda çok büyük sorunları olan bir kulüp devir aldık. Şu an çok şükür borçlarını ödeyebilen, kapısı çalındığında kimseyi mağdur etmeyen ve verdiği sözleri tutabilen bir kulüp haline geldi. Bununla gurur duyuyoruz. Şu ana kadar yeni stadımıza 40 milyon liralık bir yatırım yapıldı. Stat bize yaklaşık olarak 225 milyon Türk lirasına mal olacak. Bu stadı tamamlamak için bize ufuk görünmüştür. Beşiktaş şu an sporcularına borçlarını tamamen ortadan kaldırmıştır" diye konuştu.

        Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevaplandıran Çebi, bir öğrencinin Ronaldinho transferinde ne gibi aksilikler oldu sorusuna, "Biz nedenini araştırdık. Brezilya takımının hocası 'önümüzdeki dünya kupasında eğer takımda oynamak istiyorsan Brezilya'da kalmalısın' telkini sonucu kendisini buraya getirebilme şansını o süreçte kullanamadık. Durum bundan ibarettir. Beşiktaş kendine yakışan pazarlıkları yapmıştır. O konuda kendimizle gurur duyabiliriz. Her transfer bitecek diye bir şey yoktur" cevabını verdi.

        UEFA lisans kriteriyle ilgili soru karşısında ise Cebi, UEFA'nın bütün kriterlerini yerine getirdiklerini anlattı.

        Hakem hatalarıyla ilgili düşünceleri sorulan Cebi, "Evet hakemlerden canımız çok yandı ama onların hata yaptığını düşünüyorum. Beşiktaşlılık duruşu hatalar karşısında nezaketli olmayı gerektirir. Sahaya çıkıp Beşiktaş gibi oynadığınızda hakeme rağmen galip gelirsiniz" sözlerine yer verdi.

        Beşiktaş Genel Sekreteri Metin Albayrak ve Yönetim Kurulu Üyesi Berkan Gocay'ın da katıldığı sempozyumun sonunda, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Çebi'ye plaket takdim etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa