Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yunanistan depremle sarsıldı

        Yunanistan'da merkez üssü ülkenin batısındaki Patras kenti yakınları olduğu sanılan bir yer sarsıntısı meydana geldi.

        Yunan basın-yayın organları, başkent Atina'da da hissedilen depremin muhtemelen Richter ölçeğine göre 6.5 büyüklüğünde olduğunu duyurdular.

        İlk belirlemelere göre can ve mal kaybından söz edilmedi. Ancak Atina'da bile halk panik yaşadı. Yunanistan'ın kıyı kenti Patras, Atina'nın 250 kilometre batısında yer alıyor.

        Richter ölçeğine göre 6.5 büyüklüğündeki depremin bir kişinin ölümüne yol açtığı bildirildi.

        Yunan basın-yayın organları, söz konusu bilginin resmi kaynaklar tarafından henüz doğrulanmamakla birlikte, Kato Ahaia bölgesinde evinin çatısının çökmesi sonucu hayatını kaybeden bir kişinin cesedine ulaşıldığı haberini aldıklarını duyurdular.

        Amaliada kentinde deprem sırasında balkonlarından atlayan 4 kişinin tedavi altına alındığını, deprem bölgesinde binalardan kopan parçalar ve kırılan camlardan hafif yaralananların tam sayısının bilinmediğini kaydeden basın-yayın organları, Atina-Patra kara yolunda da zemin kayması nedeniyle trafikte aksamalar meydana geldiğini belirttiler.

        Yunan basın-yayın organları, bölgede özellikle eski yapılar olmak üzere bazı binaların çöktüğü ve çok sayıda binada hasar oluştuğu yönünde bilgiler geldiğini kaydettiler.

        Bu arada, Yunanlı deprem bilimci Gerasimos Papadopulos, 6.5 büyüklüğündeki depremin büyük ihtimalle ana deprem olduğunu, ancak 10

        kilometre kadar derinlikte meydana gelmesi, yani yüzeye yakın olması nedeniyle artçı depremlerin çok sayıda ve şiddetli olmasının beklendiğini söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa