Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Yıldırım'dan çifte müjde! - Futbol Haberleri

        Cağaloğlu'ndaki İstanbul Lisesi'nde öğrencilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, Zico'nun avukatıyla bir süre görüştüklerini belirterek, ''Zico ile yapılan çalışmalar sonunda mutabakatı sağlayamadık. Bizim isteklerimiz vardı, onların istekleri vardı ve yakın pozisyona getiremedik. Onun için askıya aldık. Teknik direktör konusunda gerekli çalışmalar yapıldı. Kısa sürede açıklama yapacağız. 26-27 Haziran'da İstanbul'da takımız toplanacak. O gün Fenerbahçe teknik direktörü takımının başında olacak'' diye konuştu.

        Aziz Yıldırım, 3 yabancı santrfor ile görüşmelerin olumlu devam ettiğini ifade ederek, şunları söyledi: ''Bir tanesiyle mukavelesini yapıp, sezon açılışında Türkiye'ye getireceğiz. Bunun dışında gerekirse oyuncu transferi yaparız. Kezman ve Maldonado ile ilgili basında 'gitsinler' diye yorumlar yapılıyor ama şunu unutmamak lazım; 6 artı 2'de, 2 oyuncu zaman zaman oynamayacağını bilen futbolcular olmalı ki, sıkıntı yaşamayasınız. Kezman iyi bir oyuncu. Avrupa'da Kezman gibi bir oyuncuyu 10-15 milyon eurodan aşağı alamasınız. Biz 6 artı 2'den dolayı burada kalmasını istiyoruz. Sözleşmesi sürüyor ama kendisi gitmek isterse bir şey diyemeyiz. Semih, İlhan, Kezman ve yeni santrfor var. Kezman giderse yerine birini alırız. Ayrıca bir tane yurt dışında oynayan bir Türk çocuğu almaya çalışıyoruz.''

        Öğrencilerin yabancı santrforun ismini açıklaması için ısrarlı soruları üzerine Yıldırım, ''Bu hafta değil, öbür hafta transfer edeceğimiz santrforu açıklarız. İyi oyuncuyu almak zaman ister. Çalışmayı yaptık, futbolcuyla problem yok. Kulübüyle ödeme koşullarını konuşuyoruz. Ödeyeceğimiz ücret küçük bir ücret değil, uzun yıllara yaymaya çalışıyoruz. İyi herkese göre değişiyor ama Fenerbahçe'ye faydalı bir oyuncu getiriyoruz'' diye konuştu. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin geçen sezon Avrupa'da başarılı olduğunu, ancak kolay alabileceği ligi kaybederek, içerde başarısız olduğunu söyledi.

        Fenerbahçe'de Alman teknik direktörlerin başarılı olamadığı şeklindeki yorum üzerine Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de Alman teknik adamların da başarılı olduğunu belirterek, ''Daum Fenerbahçe'yi 2 yıl şampiyon yaptı. Fenerbahçe'nin bugünlere gelmesinde onun büyük emeği var. Takımı kim iyi idare edebilir, ona göre antrenör seçimi yapılıyor'' dedi.

        -''HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLAR LİGİ''-

        Aziz Yıldırım, bir öğrencinin, ''Önümüzdeki yıl UEFA Kupası finali Kadıköy'de olacak. UEFA finali oynama hedefi var mı?'' sorusu üzerine, ''Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde hedef büyütmeli. Geçen seneki çeyrek finalin daha ilerisindeki bir çalışma içinde bulunacağız. Hedef Şampiyonlar Ligi'dir'' dedi.

        Aziz Yıldırım, amatör branşlarda da başarılı olmak için çalıştıklarını, 2010 yılında Avrupa Şampiyonu olacak bir Fenerbahçe erkek basket takımı yaratmak için çalışmalar yaptıklarını anlattı.

        Üye sayısını 1 milyona çıkarmak konusunda da çalışmaların yapıldığını yineleyen Yıldırım, ''Üye sayısı 1 milyona çıktığı zaman bütçenin milyar dolara çıkmasını sağlamak istiyoruz. Fenerbahçe'yi Avrupa'nın en güçlü takımı haline getirmek tüm Fenerbahçelilerin görevidir'' dedi.

        Aziz Yıldırım, 2009'daki UEFA Kupası finalinden sonra statta kale arkalarına birer kat daha çıkıp, kapasiteyi 5 bine çıkartacaklarını ve sahanın tepesine bir skor-board koyacaklarını söyledi.

        Yıldırım, altyapıdan futbolcu çıkmadığı için mecburen yabancı oyuncu transferi yaptıklarını da kaydetti.

        -''TÜRKİYE KUPASI'NDA HEP HAKEMLERİN YANLIŞ KARARLARIYLA ELENDİK''-

        Türkiye Kupası'nda hakemlerden dolayı şikayetleri olduğunu kaydeden Yıldırım, ''Hep hakemlerin yanlış kararlarıyla elendik. O yüzden biz oraya sıcak durmadık. Bunun sebebi geçmiş federasyonların bütün kulüplere aynı mesafede durmamasıydı. Yeni federasyonla Türkiye'de bir güven ortamı oluştu. Bundan sonraki dönemlerde Türkiye Kupası maçlarının daha kaliteli olacağına inanıyorum'' şeklinde konuştu.

        Aziz Yıldırım, 1998'de kendisi ve arkadaşlarının o günkü şartlarda kulübe yardım yaptıklarını ama bunları geri almadıklarını belirterek, ''Kulübün kimseye borcu yok. Borç olarak gözüken parayı da kimsenin almaya niyeti yok. Onlar hibe edilir'' diye konuştu.

        Aziz Yıldırım, Portekiz maçından sonra milli takımın çok acımasızca eleştirildiğini, milli takımın başarılı olacağına inandığını söyledi.

        Yıldırım, takımda yabancı asıllı 2 Türk'ün oynamasının kendisini rahatsız etmediğini belirterek, ''Fenerbahçe başarı kazandığı zaman oradaki oyuncular tek tek yazılıp, 'Bunlar kazandı' denmez. 'Fenerbahçe kazandı' denir. Ben başarıyı kazandıracak sporcular kimlerse onları düşünüyorum. 5-6 tane de yabancı asıllı Türk olsa beni rahatsız etmez'' diye konuştu.

        Daha sonra okul müdürü Adnan Ersan, başkan Yıldırım'a plaket verirken, öğrenciler de çiçek verdi.

        Aziz Yıldırım'ın, panelin ardından İsviçre-Türkiye maçını izlemek üzere İsviçre'ye gideceği bildirildi. A.A.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa