Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig "Hakan keşke kabul etse" - Futbol Haberleri

        Türkiye'yi İntertoto Kupası'nda temsil edecek olan Sivasspor, top başı yaparak çalışmalarına başladı.

        2007-2008 futbol sezonunda ligi 4. sırada tamamlayarak Türkiye'yi İntertoto Kupası'nda temsil etme hakkı kazanan Sivasspor, İntertoto Kupası maçları nedeniyle bugün kulüp tesislerinde toplanarak çalışmalara erken başladı.

        Teknik direktör Bülent Uygun, denenmek üzere getirilen, çeşitli takımlarda kiralık olarak oynayan ve PAF takımından futbolcuların da yer aldığı oyuncularını idman öncesinde saha ortasında toplayarak kısa bir konuşma yaptı.

        Kırmızı beyazlı ekip idmanda ısınma hareketlerinin ardından kondisyona yönelik çeşitli çalışmalar yaptı.

        Sivasspor'un Bursaspor'dan yeni transferi İbrahim Dağaşan ile sakatlıkları nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Pini Felix Balili ve Sedat Bayrak'ın da katıldığı çalışmaya Petkoviç, Abdurrahman, Hayrettin, Murat Sözgelmez, Diallo, Kanfory Sylla, Devran, Sezer, Musa, Muhammed Ali, Mehmet Yıldız, Sergio ve Cvetkov katılmadı. Bu oyuncuların Sivasspor'un 23 Haziran'da İzmit'teki kampına katılacağı belirtildi.

        İdmanda Azerbaycan Milli Takımı'nda bulunan Ilgar Gurbanov ile izinli olan yeni transfer Taylan da yer almadı.

        -TEKNİK DİREKTÖR BÜLENT UYGUN-

        Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2008-2009 sezonun bütün takımlara hayırlı olması dileğinde bulunarak, ''Sivasspor olarak yeni sezonda da aynı futbol mantalitesi ve düşüncesiyle yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

        Bursaspor'dan İbrahim Dağaşan ve Kahramanmaraşspor'dan Taylan'ı transfer ettiklerini belirten Uygun, ''Başka takımlara kiralık olarak verdiğimiz 7-8 futbolcumuz da geri geldi. Sadece 13 arkadaşımız da ligin uzun maratonundan dolayı çok yoruldukları için 23 Haziran'daki İzmit'teki Kartepe Green Park Otel'de yapacağımız kampa dahil olacak'' diye konuştu.

        Bundan sonra yapmayı düşündükleri 4 transfer daha olduğunu kaydeden Uygun, bunlardan ikisinin yetenekli ve genç yerli futbolcu, ikisinin de yabancı futbolcu olacağını söyledi.

        İnter Toto Kupası'nda turu geçmek istediklerini ifade eden Uygun, ''Sivasspor olarak Avrupa'da başarılı olup UEFA Kupası'na katılmayı planlıyoruz'' dedi. -HAKAN ŞÜKÜR SİVASSPOR'A GELECEK Mİ?-

        Bülent Uygun, Hakan Şükür'ün Sivasspor'a transfer olacağına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

        ''Hakan Şükür, benim en sevdiğim futbolcu kardeşlerimden biri, arkadaşım. Türkiye'ye gelmiş geçmiş en büyük santrforlardan biri. Dolayısıyla Sivas'a gelmesi bizim için onur verici olur. O bu alemin gol kralı. Dolayısıyla Hakan keşke böyle bir teklifi kabul edebilse. Ama Hakan'ın dünyanın birçok kulüplerinden aynı şekilde teklifleri var. Hakan büyük ihtimalle Avrupa'da futbol hayatını devam ettirmek isteyecektir. O yüzden o transferin gerçekleşebileceğine inanmıyorum. Ama inanılmaz derecede bir keyif verirdi, Sivas halkına büyük coşku katardı. 7 milyon Sivaslı da ona bu desteğinden dolayı duacı olurdu. Ama zannetmiyorum, olabileceğini düşünmüyorum açıkçası.''

        Uygun, ''Böyle bir teşebbüsünüz var mı?'' şeklindeki soru üzerine de ''Hakan Şükür'e bizim kapılarımız her zaman açık. Teşebbüs etmemize gerek yok. Hakan Şükür'ün bu konuyla ilgili ima etmesi bile seferberlik ilan etmemizi, her türlü maddi anlamda onu tatmin etmek için var gücümüzle çalışmamızı sağlayacaktır'' diye konuştu.

        -SİVASSPOR'UN BU SEZON LİGDEKİ HEDEFİ-

        Bülent Uygun, bu sezon ligdeki hedeflerinin sorulması üzerine ise, ''Yine aynı şekilde orta sıraları hedeflemiş, ama futbol adına kendi düşüncemi, tarzımı yansıtan bir oyun mantalitesi olacaktır. Bunun sonucunda getirilerine bakarak hedefimizi ona göre yükseltip ona göre belirleyeceğiz'' dedi.

        Transferde sıkça adı geçen futbolcuları Mehmet Yıldız'a İspanya, Almanya ve Rusya'dan birçok teklifler olduğunu da belirten Uygun, ''Ama bizim istediğimiz paralar verilmediği sürece biz Mehmet'i bırakmak istemiyoruz. Mehmet Sivas'ta mutlu'' diye konuştu.

        A.A.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa