Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Karar siyasi mi hukuki mi?"

        Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunan ve hastanenin sorunları hakkında brifing alan Bakan Gönül, buradan çıkışta basın mensuplarının Anayasa Mahkemesi kararına ilişkin sorusunu cevaplandırdı.

        Partinin üst yönetim organlarının kararı incelediğini belirten Bakan Gönül, şunları söyledi:

        ''Dün akşam toplandılar. Bakalım ne diyecekler onu inceliyorlar. Benim şahsi fikrimi soruyorsanız, Anayasa diyor ki, gerekçesini görmediğimiz bir kararı yorumlayamayız. Gerekçesini bekleyeceğiz.''

        Basın mensuplarının kararın hukuki mi, siyasi mi olduğu yönündeki sorusu üzerine de Gönül, ''Gerekçeyi görmeden onu söyleyemeyiz'' dedi.

        İzmir Valisi Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve ilgililerin eşlik ettiği Gönül, hastane ziyaretinin ardından Ege Üniversitesi yakınlarında Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğüne tahsisi talep edilen tescilli arsayı da inceledi.

        Bornova Emniyet Müdürü Yaşar Aydın, mevcut ilçe emniyet binasında zor durumda çalıştıklarını ve günde 130 vatandaşa hizmet vermede yetersiz kaldığını, bu nedenle tescilli arsayı almak için başvuruda bulunulduğunu ifade etti.

        Arsayla ilgili İzmir 1 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürü Serpil Yasa'dan da bilgi alan Gönül, ilçe emniyet müdürülüğünün kurulmasının yıllar alacağını, bu nedenle arsada önce müştemilat çalışması başlatılabileceğini, konuyla ilgili incelemelerin de yapılacağını kaydetti.

        Arsayı inceledikten sonra Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Bakan Gönül, burada da İzmir Jeotermal AŞ Genel Müdürü Ali İçhedef'in askeri alanda jeotermal kaynak aranmasına ilişkin talebini dinledi. Gönül, konuyla ilgili incelemelerin devam ettiğini söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa