Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig "Gökçek birleşmesi devşirme olurdu" - Futbol Haberleri

        Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın, aldıkları genel kurul kararı sonrasında başkanlık için Ankaragücü ruhunu solumuş kimsenin çıkmadığını belirterek, yeniden aday olduğunu açıkladı.

        Aydın, kulüp binasında yaptığı ve yaklaşık 2 saat süren basın toplantısında, çarpıcı açıklamalarda bulunurken, Ankaragücü camiasının önde gelen isimleriyle yaptığı görüşmeler sonrasında yeniden aday olmaya karar verdiğini söyledi.

        İstifa ettikleri dönemde yönetim olarak başkan adaylığı için Recep Uzelli ismi üzerinde anlaştıklarını belirten Aydın, şöyle konuştu:

        ''Recep Uzelli'nin başkanlığına herkes sıcak bakıyordu. Ancak kendisi, işlerini büyüttüğünü, başkan olması halinde de işlerinin sıkıntıya gireceği gerekçesiyle bu oluşumda yer alamayacağını söyledi. Bunun üzerine ben de başkanlık için yönetimde yer alan birkaç arkadaşımla görüştüm. Hatta kendilerine benimle kan bağı olan kimseyi yönetime almamaları gerektiğini, aksi takdirde bunun kendilerini sıkıntıya sokacağını söyledim. Son günlerde de Ankaragücü camiasının önde gelen isimleriyle görüşmeler yaptım. İstifa kararım sonrasında Ankaragücü ruhunu solumuş kimse yönetime talip olmadı. Herkesle görüştükten sonra yeni yüzleri de içeri almak kaydıyla 100. yıl için tekrar yola çıkacağız. Genel kurulu, bu ay içinde yapmayı planlıyoruz.''

        -BEBBE KONUSU-

        Cemal Aydın, son günlerde hakkında çıkan transfer görüşmeleriyle ilgili olarak basında sıkça yer alan Bebbe konusuna da değinerek, ''Ankaragücü'ne bin tane futbolcu gelmiş, bin tane futbolcu da gitmiştir. Bebbe de gidebilir, umurumuzda olmaz'' dedi.

        Bebbe'nin hala Ankaragücü'nün malı olduğunu ifade eden Aydın, şöyle devam etti:

        ''Ankaragücü'ne bugüne kadar birçok futbolcu gelmiştir, Bebbe de bunlardan biridir. Bu futbolcuya talip olan kulüpler bilgisayardan sözleşmesine bakmış ve sözleşmenin 2008'de sözleşmenin bittiği görülmüş. Hemen üstüne atlamış bazı kulüpler. Pazarda limon bile vermezler böyle. Sözleşmenin altında bir hüküm var. 15 Mayıs ile 30 Mayıs arasında kulüp uzatma hakkını kullanır diyor. Ayrıca futbolcu ile konuşmuşuz ve sözleşme yaparken uzatma şartlarını, alacağı parayı da yazmışız. Futbolcuyla yeni bir sözleşme yapmışız. Herkes incelesin, baksın diye 17 kulübe de bu sözleşmeyi gönderdim. 2 yıllık yeni sözleşme imzalamışız. Kendi el yazısıyla adını dahi yazmış. Kriminale dahi biz başvurduk. 8.5.2008 tarihli, 15 bin Avro yeni sözleşme gereği aldığına dair imzası da bulunan makbuzu da gönderdik. Kriminal, 7 ayrı imzayı inceleyerek imzaların futbolcunun kendisine ait olduğu kararına vardı. Bu olayın ardından Bebbe ile konuştum. Bana menajerinin kendisini nasıl kandırdığını anlattı. Biz Bebbe'ye 200 bin Avro karşılığında imza attırdık. İstanbul Büyükşehir Belediye ise bu oyuncuya 500 bin Avro para vermiş. İnsan bu paraya din bile değiştirir. İstanbul Büyükşehir Belediye tarafından menajerine 50 bin, futbolcuya ise 45 bin Avro para ödenmiş. Özet olarak Bebbe Ankaragücü futbolcusudur.''

        -HAKAN KUTLU İLE DEVAM-

        Cemal Aydın, teknik direktör konusunda da birçok senaryonun üretildiğine dikkati çekerek, ''Hakan Kutlu Ankaragücü'nün evladıdır. Bu sezon da takımın başında kendisi olacaktır'' dedi.

        Kutlu'nun 8 yaşından beri Ankaragücü camiasında bulunduğuna hatırlatan Aydın, ''Kutlu, 8 yaşında kulübe girmiş, sonucunda hem kendisi hem biz cesaret gösterdik ve takım kendisine emanet edildi. Yolumuza Hakan ile devam edeceğiz'' diye konuştu.

        -''MADDİ AÇIDAN ÇOK RAHATIZ''-

        Ankaragücü Kulübü hakkında büyük bir borç içinde olduklarına dair de söylentiler olduğunu vurgulayan Aydın, ''Şunu söyleyeyim, 4 büyükler dahil, Gençlerbirliği dışında maddi açıdan en rahat kulüp Ankaragücü'dür. Örneğin Murat Erdoğan bu sezon 550 bin YTL'ye oynamış. Sadece 60 bin YTL alacağı kalmış. Verdiğimiz cezaları da henüz düşmemişiz. Hiçkimsenin bir sıkıntısı yok. Yönetimde bazı arkadaşlarımız aldığımız istifa kararını şimdiden uygulamaya başladı. Sonuçta yönetimde 4 kişi kaldık. Bu dört kişi, kulübe 1.5 milyon YTL daha aktardı. Jaba ile Cem Can sözleşmeye imza attılar. Biri Brezilya'da, diğeri Mersin'de tatil yapıyorlar. Böyle bir sıkıntı olsaydı, neden imza atsınlar'' diye konuştu.

        -MELİH GÖKÇEK İLE GÖRÜŞMELER-

        Cemal Aydın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kulübe talip olması olayına da değinerek, ''Gökçek birleşmesi devşirme olurdu ve bunu Ankaragücü camiası kabul etmezdi'' dedi.

        Olayların ilk gününden itibaren oluşumunu da tek tek anlatan Aydın, şunları söyledi:

        ''Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz beni makamına davet etti. 100. yıl ile ilgili ne yapabileceğimizi sordu. Konuşmamızın ardından önce Ahmet Gökçek, daha sonra da Melih Gökçek geldi. Benim kemsiyle şahsi bir sorunum yok. Bu olay belediye ile Ankaragücü arasındadır. Melih Bey'in geleceğini bilmiyordum ama bilseydim de giderdim. Eğer başkan makamına çağırsaydı oraya da giderdim. Kendileriyle 20-25 dakikalık bir konuşmamız oldu. Bana başkanlığı bırakıp bırakmayacağımı sordu, ben de bıraktığımı söyledim. O zaman biz de yardımcı olmak istiyoruz dediler. Bir tek lira, bir tek kuruş konuşulmadı ama bunlar çok yazıldı, çizildi. Bir başkan tipi sordu bana. Biz de açıkladık, Ankaragücü havası solumuş, antrenman yapmış dedik. Bana kimin olacağını sordu. Bu ısrarlı soruların ardından ben de kimin olmayacağını söyleyeyim dedim. Bizimle antrenmanları yaşamamış, aynı havayı solumamış Ahmet Gökçek olmaz dedim. Ben bile başkanlığa seçildiğim ilk kongrede en fazla çiziği almış kişiyim. Ankaragücü camiası kolay kabullenmiyor. Bizim 675 üyemiz var. Ancak genel kurulları en fazla 350 kişiyle yapabiliyoruz. Üyelerin ortak sayıda paylaşımı ise devşirme olur. Bunu da Ankaragücü üyeleri istemiyor.''

        A.A.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa