Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Tüzük kongresi ertelendi - Futbol Haberleri

        Galatasaray Kulübü'nün olağanüstü toplanan tüzük tadil kongresi, toplantının gerekli yasal düzenlemeler yapılana değin ertelenmesini talep eden önergenin kabul edilmesiyle kapandı.

        Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurula, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, yönetim kurulu üyeleri ile Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar ve üyeler katıldı.

        Kongre divan başkanlığına Anıl Büyükeroğlu seçilirken, toplantının başında 6 ayrı önerge okutuldu. Okutulan önergelerde spor kulüpleri yasasının henüz çıkmaması gerekçe gösterilerek toplantının kapatılması istenirken, bazı önergelerde de bir komisyon oluşturularak çalışılması talep edildi.

        Yönetim adına söz alan 2. Başkan Mehmet Helvacı, Türk Ticaret Kanunu ve Spor Kulüpleri Yasa Tasarısı'nda değişiklikler yapılacağını hatırlatarak, şunları kaydetti:

        ''Biz yaptığımız çalışmalarda divan taslağını gözden geçirdik. Yaptığımız çalışmada, taslak içinde bulunması gereken hususları, şu an internet sitemizde yayınlanan taslağa ekledik. İnternet sitesinde yayınlamasının nedeni mümkün olan en yüksek katılımın sağlanmasıdır. Amacımız, tüm üyelerimizin ve camiamızın tüm mensuplarının bu konudaki görüşlerinin tarafımıza ulaştırılması ve bu görüşler çerçevesinde en çok tatmin edebilecek tüzük tasarısının hazırlanıp genel kurula sunulmasıdır.''

        Mevcut tasarıları bir araya getirecek bir çalışmaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Helvacı, ''Ama bence yeni bir tasarıya, çok gerek yoktur. Önerimiz, üzerinde görüş birliği sağlanan, hiç kimsenin itiraz etmediği, herkes tarafından kabul gören maddelerin tek bir sefer oylanarak geçilmesi. Sadece üzerinde tereddüt olan, yazılı önergelerde farklı görüş belirtilen, üyelerin hemfikir olmadığı maddelerde tartışma açılmasını uygun buluyoruz'' diyerek sözlerini tamamladı.

        Başkanlık divanına sunulan, tüzükle ilgili yapılacak çalışmaların yasal düzenlemeler yapılana dek ertelenmesine ilişkin önerge, oylamaya sunuldu.

        Kurula katılan 216 üyeden 139'u müzakereler başlamadan toplantının kapatılması yönünde oy kullanırken, 49'u ise müzakerelerin yapılmasını istedi.

        Bunun üzerine başkan Büyükeroğlu, toplantının, müzakereler başlamadan oy çokluğuyla kapatılmasına karar verildiğini açıkladı.

        Toplantı sonrasında basın mensuplarının soruları üzerine Adnan Polat, tüzük ile ilgili 4 taslağın bulunduğunu, bunların birleştirilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu belirterek, ''Bence genel kurul çok doğru bir karar verdi'' dedi.

        A.A.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa