Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Ertuğrul Sağlam, Bursaspor - Futbol Haberleri

        Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ''Ekonomiyi toparlamaya çalışıyoruz. Şu anda ülkede borçsuz, oyuncularına karşı olan görevlerini yerine getiren, ödeme ahlakına kavuşmuş birkaç kulüpten bir tanesiyiz'' dedi.

        ''2011-2012 sezonuna yeni kadro oluşturarak girdiniz. İlk yarısı ile ilgili olarak neler söylemek istersiniz?'' sorusunu Sağlam, şöyle yanıtladı:

        ''Kötü gittiğimiz, insanların bizi yerden yere vurduğu ve çok ağır şekilde eleştirildiğimiz dönemleri çok iyi hatırlıyorum. O günkü yazıları derleyip, toparladım ve hala da masamda duruyor. Neleri okumadık ki; 'Allah bize yardım etsin, sezonu utanılmayacak yerde bitirelim' diyenden, 'bu kadro ilk 8'e giremez. Ligde kalalım yeter' diyenlere kadar. ikinci devrede başarılı performansını ortaya çıkartan yeni transferlerimize hakaret edenleri de okuduk. Çok sıkıntılı süreçten geçtik. Biz oyuncularımıza olan inancımızı çok açık bir şekilde ortaya koyduk. Sağ olsun futbolcularımız da güvenimizi boşa çıkarmadılar. Kolay değil; bir taraftan değişiyorsunuz; 'gençleşelim, ofansif ve dinamik bir ekip haline bürünelim' istiyorsunuz. Geçtiğimiz sezondan 6-7 farklı oyuncu ile oynadık. Mücadele ettiğimiz rakiplere baktığımız zaman, Kayserispor, Eskişehirspor, Gaziantepspor, Gençlerbirliği, İstanbul Büyükşehir Belediyespor gibi takımlardan çok fazla para harcamadan bu mücadeleyi yaptık. Olmamız gereken yerdeki rakiplerimize baktığımız zaman ekonomik olarak onlara nazaran çok gerideyiz.''

        Sağlam, Bursaspor'un geçen 3,5 yıllık süreçte önemli başarılara imza atarken bir taraftan da ekonomik anlamda rahatladığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

        ''Ekonomiyi toparlamaya çalışıyoruz. Şu anda ülkede borçsuz, oyuncularına karşı olan görevlerini yerine getiren, ödeme ahlakına kavuşmuş birkaç kulüpten bir tanesiyiz. Bir o kadar da borç ödendi. Ayrıca önümüzdeki yıllarda başarılı olacak Bursaspor'un altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Bu sezon sıkıntıyı yaşadık ama önümüzdeki sezonun kadro olarak altyapısını oluşturduk. İki veya üç oyuncu takviyesi yaptığımız zaman bu kadro çok daha iyi olacaktır. Artık 7-8 oyuncu değiştirmemize gerek kalmadı. Bu işleri yaparken mücadeleden de geri kalmamak lazım. Sezonu 5. bitirdik. Kupada da final oynadık. İki kulvarda da önemli işler yaptık.''

        Bu süreçte genç Serdar Aziz'i takıma monte ettiklerini, Okan Deniz, Musa Çağıran gibi genç oyuncuların da verilen şansı çok iyi değerlendirdiğini belirten Sağlam, önümüzdeki sezon da zirve mücadelesi verirken yine genç oyuncuları takıma kazandırmaya çalışacaklarını bildirdi.

        ''Geleceğin takımını kurmak başarıdır''

        Sağlam, zirve yarışı yaptıkları rakiplerinin 300-400 milyon borcunun bulunduğunu ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

        ''Diğer taraftan gençleşip, alttan oyuncu yetiştirmeye çalışıyorsunuz ve hedefi kovalıyorsunuz. Bunu başarabilmek çok sistemli çalışan kulüplerin yapabileceği işlerdir. Belki 5'incilikten daha iyisi olabilirdi ama ortaya konulan gerçeklere baktığımızda ciddi işler yapmışız. Bunları göz ardı etmemek lazım. Başarı sadece şampiyonluk veya kupa almak değildir. Alttan oyuncu çıkartmak bir başarıdır. Kulübün ekonomisini toparlamak bir başarıdır. Geleceğin takımını kurmak başarıdır. Bunları yaparken hedefi kovalamak ayrı bir başarıdır.''

        ''Takıma yeni katılan isimlerden en çok memnun kaldığımız futbolcular hangileri?'' sorusuna Sağlam, ''Son dönemdeki performansıyla Musa Çağıran herkesin önüne geçti. Bizim önümüzdeki sezon ki 11'de yer bulabilecek konuma geldi. Okan Deniz de verilen şansı iyi değerlendirdi. Carson, Basser, N'Diaye, Sestak, Pinto ve Hakan beklentilerimize cevap verdiler. Bangura kısmen verirken, Tagoe veremedi. Genç oyuncularımız Cemal ve Deniz Aslan'a fazla şans veremedik'' yanıtını verdi.

        Sağlam, geçen sezon en iyi performanslarını deplasmanda 39 yıl sonra kazandıkları Kayserispor maçında sergilediklerini, bunun yanında Medical Park Antalyaspor ile Galatasaray maçlarında da iyi oynadıklarını bildirdi.

        Devre arasında transfer edilen Hakan Aslantaş ve Pinto'nun ilk maçlarında kötü performans sergilediğini, bu nedenle çok ağır eleştirdiklerini anımsatan Sağlam, ancak bu iki futbolcunun daha sonra alkışlandığını, benzer durumun Carson, N'Diaye ve Sestak'ta da yaşandığını kaydetti.

        ''Başarısızlık anında herkes kaçıştı''

        Sağlam, ''Kötü gidildiği dönemde üzüldünüz mü? sorusunu, '''İnançlı bir insanım. Hem dini anlamda, hem de bir işe başladık mı sonuna kadar aynı inançla devam ederiz. Beni üzen olay şuydu; belli yerlerde olan insanlar var. Onların konuştukları şeyler kamuoyunu etkiliyor. Ben olumsuz yönde etkilenmedim. Ama kamuoyu olumsuz etkilenmeye başladı. Sıkıntılı süreç yaşadık. Başarısızlık anında herkes kaçıştı. Tam birbirimize sahip çıkmamız gerektiği anda bir eleştirilecek adres arandı. Her zaman olduğu gibi iyiler, davaya inanan ve çalışanlar kazandı'' diye yanıtladı.

        Türk futbolunun zor bir dönemden geçtiğini de ifade eden Sağlam, şöyle devam etti:

        ''Kaosun olduğu yerde huzurlu olmanın şansı yok. Sezonun başından sonuna kadar bu şekilde gidildi. Arada talimatlar değişti. Bu talimatlardan en çok biz etkilendik. Play-off birincisi olma hakkımızı kullanamadık. Ortam gerildi. Hiç istemediğimiz olaylar oldu. Tribün terörü zirveye çıktı. Türk futboluna büyük zararlar verdi. Bütün bu olumsuzlukların içerisinde dik durmaya çalıştık. Kötü bir olay içerisinde yer almadan kendimize yakışır şekilde başarı ile sezonu tamamladık. Finali de Ankara'da çok güzel şekilde yaptık. Görevini yapmış insanların yaşamış olduğu huzur içerisinde sezonu tamamladık. Bu kadar sıkıntının içerisinde kendi duruşundan taviz vermeyen başkanımıza, yönetimimize ve takımımıza çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki dönemde de bu ilkemizi devam ettirmek zorundayız.''

        Transfer konusu

        Yeni sezon için fazla transfer yapmayı düşünmediklerini kaydeden Sağlam, 7-8 oyuncuyla da yollarını ayıracaklarını belirtti.

        Sağlam, kulübün mali gerçekleri doğrultusunda hareket edeceklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

        ''Bursaspor'un geliri şampiyon olduktan sonra artmadı. Biz çok büyük paralar verip oyuncu alamayız. İki ve üç oyuncu transfer etmek istiyoruz. Forvet, orta saha ve defansa takviye yapmayı planlıyoruz. Az ama kaliteli oyuncuları kadromuza katmak istiyoruz. Geçtiğimiz sezon kalabalık bir kadro ile mücadele ettik. Bu sezon kaliteli ve en fazla 24 futbolcudan oluşan kadro kurmayı hedefliyoruz. 7 veya 8 tane oyuncu ile yollarımızı ayıracağız.''

        ''Bursaspor'un bu yılki hedefi ne olacak?'' sorusuna Sağlam, şu yanıtı verdi:

        ''Biz iki sezon önce Şampiyonlar Ligi oynadık. Geçtiğimiz sezon 4 maç UEFA Kupası maçı oynayabildik. Artık bu tecrübeleri yavaş yavaş başarıya dönüştürmeliyiz. Bu sezon üç tane eleme maçı oynayacağız. İlk hedefimiz bu elemeleri geçip adımızı UEFA Avrupa Ligi gruplarına yazdırmak.''

        Camiaya birlik beraberlik mesajı

        ''Bursaspor tarihine aralıksız en uzun süre görev yapan teknik direktör olarak geçtiniz. İstikrar ile önemli başarılar geldi. Bu konuda neler söylemek istersiniz?'' sorusu üzerine Sağlam, şu değerlendirmede bulundu:

        ''Biz işe çok avantajlı başladık. Geldiğimiz ilk gün imza töreninde çok güzel bir birlik ve beraberlik vardı. O gün taraftarın coşkusunu görünce dediğim cümle aynen şuydu; 'Buradaki birlik ve beraberlik bundan sonraki başarıların habercisidir' dedim. Futbolda başarılı olmak istiyorsanız istikrarı sağlamak zorundasınız. Kulüp olarak kurumsal anlamda bir şeyler ortaya koymaya başladığınız andan itibaren başarı ortaya çıkıyor. Taraftarın, yerel medyanın, şehrin önde gelenleri, organize sanayi bölgelerinin desteği ile büyük bir potansiyel ortaya çıkıyor. Ekonomik anlamda bizden çok önde olan takımların zaman zaman önüne geçebildik. Güç farkını bu birliktelik ile kapatabiliyoruz.''

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa