Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray, Amrabat, Abdurrahim Albayrak - Galatasaray Haberleri

        Albayrak, Amrabat transferinin perde arkasını anlatırken, Hamit Altıntop transferi hakkında da bilgiler verdi.

        Radyospor'a konuşan Galatasaray yöneticisi, Amrabat için Kayserispor kulübüne önce 7 milyon Euro daha sonrada 7.5 milyon Euro teklif ettiklerini söylerken; "Amrabat'ı devre arasında da istemiştik. Ama Recep Mamur başkanımız bu sene vermeyi düşünmedikleri söyledi. Bu yıl kendisine yine teklifte bulunduk. Dün yönetim kurulu toplantımız vardı. Fatih hoca cenazesi olduğu için katılmadı. Başkanımız, Recep başkanı aradı. Teklif olarak 7 milyon Euro önerdi. 15 dakika sonra Recep Mamur'dan telefon geldi. Teklifinizi yükseltirseniz görüşebiliriz diye. Teklifi 7.5 milyon Euro'ya çıkardık. Bu arada borsaya da bildirdik. Ne hikmetse olumsuz cevap geldi. 15 milyon Euro istediler" dedi.

        FATİH HOCA BEĞENMEDEN ÖNCE KİMSE BİLMİYORDU

        Abdurrahim Albayrak, "Fatih Terim'in Amrabat'ı beğenmeden, söylemeden önce kimse bilmiyordu. Hocamız beğenince önemi arttı. Avrupa'da piyasası oldu" dedi.

        BUNDAN SONRA BU TRANSFER ÇOK ZOR

        Albayrak, transferin bundan sonra gerçekleşmesinin çok zor olduğunu söylerken;" Biz 7.5 milyon Euro teklif ettik. Para artı futbolcu önermedik. Recep Mamur 7.5 milyon Euro'yu çok düşük buldu. Biz istedik vermediler. Canları sağolsun. Transferin bundan sonra gerçekleşmesi çok zor. Ünal başkanım başkan ile konuşursa ona ben birşey söyleyemem. Ama bence bu transfer artık zor. Bizi çok üzdü bu olay. 7.5 milyon Euro gibi bir para vardı ortada. Bu rakamı inşallah bulurlar. Temennim Kayseri yönetimi bu durumdan dolay sıkıntı yaşamaz.

        HASAN ALİ KALDIRIM'I BİZ İSTESEK 20 MİLYON EURO İSTERLERDİ

        Fenerbahçe'nin yeni transferi Hasan Ali Kaldırım'ı, Galatasaray'ın istemesi durumunda Kayseri yönetiminin 20 milyon Euro isteyeceğini söyleyen Albayrak, şöyle devam etti;" Hasan Ali'yi çok beğenirim. Fenerbahçe'de inşallah başarılı olur. Biz onu isteseydik bizden 20 milyon Euro isterlerdi. İnşallah orada başarılı olur" dedi.

        FATİH HOCA 7.5 MİLYON EURO VERMEMİZİ İSTEMEZDİ

        Aybayrak, Amrabat'ın yaptığı açıklamaları çok duygusal bulduğunu söylerken; " Amrabat'ın duygusal olması beni çok etkiledi. Ama olmadı, kısmet değilmiş. Amrabat ve Kayserispor'a başarılar diliyorum. İnşallah kırgınlık olmaz. Fatih hoca en fazla 5 milyon Euro verelim demesine rağmen 7.5 milyon Euro'ya kadar çıktık. Hiç olmayacak bir rakamdı. Hocamıza, cenaze işleri olduğu için ulaşamadık. Hocamızla konuşsaydık bu rakamı veremezdik. Hocamız istiyordu, beğeniyordu ama bu kadar para vermemizi istemezdi.

        DÜN AKŞAM ÜZÜNTÜDEN UYUYAMADIM

        Başarılı yönetici transfer gerçekleşmediği için dün akşam uyuyamadığı söylerken; " Üzüntüden dün akşam uyuyamadım. Ama nasip değilmiş. Ali Dürüst üzülme dedi. Hayırlısı olsun dedi.

        PARANIN HEPSİ KULÜPTEN ÇIKMAYACAKTI

        Albayrak transferin gerçekleşmesi durumunda; " Transfer gerçekleşdeydi paranın tamamı kulüpten çıkmayacaktı. Ben, başka taraftan onu hallettirecektim, ama olmadı" dedi.

        UMUT BULUT DA PROBLEM OLMAZ

        Galatasaray'ın borsaya bildirdiği Umut Bulut transferi için de açıklamalarda bulunan Albayrak; " Umut transferinde bir sorun olacağını zannetmiyorum. Önümüzdeki hafta veya bu haftasonu Fatih hocam ve yöneticiler oturup konuşacağız. Necati ve Sabri konusunu da konuşacağız. Hoca kaç yıllık sözleşme yapılması istediğini söyleyecek ona göre görüşeceğiz" dedi.

        HAMİT ALTINTOP'U ÇOK İSTİYORUZ AMA...

        Galatasaray'ın gündeminden düşmeyen Hamit Altıntop transferi için de konuşan Albayrak; " Hamit'i çok istiyoruz. Kendisinin Madrid'den aldığı rakam yüksek. Oradan 3-3.5 alırken, 2-2.5 teklif etmek sıkıntı olur. Menajeri ile ofisimde konuştuk. Hamit'in aldığı ücretleri söyledi. Hamit kafasına koymuşsa, biz fedakarlık yapmaya hazırız. Fatih hoca ve Mourinho çok samimi. Bende onların o görüntüsünü görünce çok seviniyorum. Türk olarak çok gururlanıyorum. Şuan gündemimizde yok ama problem çözülürse olabilir. Yarının ne getireceğini bilemezsiniz" diyerek sözlerini tamamladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa