Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş 8 haftada çok şey kaybetti - Beşiktaş Haberleri

        Siyah-beyazlı ekip, ligin 22. haftasına kadar kaybettiği puanlara yakınını son 8 haftada yitirdi. Ligde oynadığı son 8 maçta 5 kez mağlup olan ve 2 maçtan da beraberlikle ayrılan ''Kara kartallar'', sadece 1 kez kazanabildi. Beşiktaş, 8 karşılaşmada aldığı 5 yenilgi ve 2 beraberlikle 19 puanı rakiplerine kaptırmış oldu.

        22 haftadaki puan kaybını son 8 haftada yaptı

        Beşiktaş, ligin 22. haftasına kadar kaybettiği puana yakınını son 8 haftada yitirdi. Spor Toto Süper Lig'in 22. haftası sonunda 13 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 yenilgi alan siyah-beyazlı ekip, 45 puan toplarken, 21 puan kaybetti.

        Bu performansıyla ligin zirvesine tutunan ''Kara kartallar'', aldığı 45 puanla 3. sırada bulunurken, 50 puanla lider durumda bulunan Galatasaray'ın sadece 5 puan gerisinde kalmıştı.

        22 haftada 3, 8 haftada 5 yenilgi

        ''Kara kartallar'', 22 haftada olmadığı kadar yenilgiyi son 8 haftada elde etti.

        Ligin 22. haftasına kadar Eskişehirspor (2-0), Kayserispor (2-0) ve Gençlerbirliği (4-2) maçlarını yitirerek sadece 3 yenilgi alan Beşiktaş, geçtiğimiz 8 haftada ise taraftarlarını daha çok üzdü. Bu dönemde bir kez kazanarak taraftarlarını sevindiren siyah-beyazlılar, 5 mağlubiyet aldı.

        Lider ile puan farkı 19'a çıktı

        Ligde 22. hafta sonunda lider Galatasaray'ın sadece 5 puan gerisinde kalan Beşiktaş, son 8 haftada ise fazlasıyla puan kaybı yapınca lider ile arasındaki puan farkı daha da açıldı.

        Oynadığı 8 maçta 1 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 5 puan elde eden siyah-beyazlı takım, 30. haftada puanını 50'ye çıkarırken, 69 puanda bulunan lider Galatasaray'ın 19 puan gerisinde kaldı.

        Beşiktaş, ayrıca 22. haftada aynı puanda olduğu Fenerbahçe'nin de gerisine düşmekten kurtulamadı. 22. haftaya kadar iki takımın puanları eşitken, 8 haftada çok puan kaybeden siyah-beyazlı ekip karşısında Fenerbahçe 60 puana ulaşarak 10 puanlık fark yaptı.

        Trabzonspor yetişti

        Beşiktaş, 8 haftada kaybettiği puanlarla arkasındaki takımların kendisine yetişmesini de engelleyemedi.

        Siyah-beyazlı ekip, ligin 22. haftasına kadar Trabzonspor'a 9 puan fark yapmıştı. Ancak Trabzonspor, rakibinin üst üste kaybettiği puanlar sonrası aradaki 9 puanlık farkı kapattı ve rakibine yetişti.

        Eskişehirspor'un nefesi ensesinde

        Siyah-beyazlı takım, son haftalarda Eskişehirspor'un nefesini de ensesinde hissetmeye başladı.

        22. haftada 32 puan toplayan Eskişehirspor, geçtiğimiz 8 haftada 4 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. 30. hafta sonunda puanını 45'e çıkaran Eskişehirspor, böylece 22. haftaya kadar 13 puan gerisinde bulunduğu Beşiktaş'a 5 puan daha yaklaşmış oldu.

        Play-off iddiası zora girdi

        Ligin 22. haftasına kadar 45 puanla arkasındaki takımların uzağında bulunan Beşiktaş'ın play-off iddiası da 8 hafta sonunda zora girdi.

        Son 8 haftada sadece 5 puan alabilen Beşiktaş, play-off'a kalma mücadelesinde 45 puanlı Eskişehirspor ve 44 puanlı Gençlerbirliği'nin gerisinde kalabilme tehlikesiyle karşı karşıya.

        Son 4 hafta kritik hal aldı

        Beşiktaş, 8 maçta kaybettiği 19 puanla son 4 haftayı da kritik hale soktu.

        Spor Toto Süper Lig'in son 4 haftasında Manisaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Samsunspor ve Kardemir Karabükspor maçlarına çıkacak siyah-beyazlı ekip, geçtiğimiz 8 haftadaki performansını sürdürdüğü takdirde sıkıntılı dönem yaşayacak. ''Kara kartallar'', kalan 4 maçı kazanarak play-off'a girmeye çalışacak. Ancak son 8 maçta başarısız sonuçlar alan siyah-beyazlı takımın bu performansı sürdüğü takdirde, Eskişehirspor ve Gençlerbirliği play-off için iddiasını güçlendirecek.

        8 maç

        Siyah-beyazlı takımın, ligin son 8 haftasında aldığı sonuçlar şöyle:

        Kayserispor-Beşiktaş......: 1-0

        Beşiktaş-Mersin İY.........: 0-1

        Fenerbahçe-Beşiktaş......: 2-0

        Sivasspor-Beşiktaş.........: 1-1

        Beşiktaş-Gençlerbirliği....: 3-2

        Galatasaray-Beşiktaş......: 3-2

        Beşiktaş-Trabzonspor......: 1-2

        Orduspor-Beşiktaş..........: 1-1

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa